Uskomaton Stadin derby – HIFK:n fanit ryntäsivät kentälle

HIFK juhlii

HIFK:n punapaidat juhlivat. (Kuva AOP)

HIFK voitti HJK:n Veikkausliigan Stadin derbyssä maalein 4-3. Dramaattinen ratkaisu syntyi lisäajalla.

JALKAPALLO Veikkausliigan kauden ensimmäinen Stadin derby totisesti tarjosi urheiluviihdettä koko rahan edestä. Dramaattisia käänteitä riitti ja ratkaisukin oli dramaattinen Eero-Matti Auvisen tehtyä HIFK:n 4-3 -voittomaalin toisen jakson lisäajalla.

Ensimmäisellä puoliajalla tehtiin peräti neljä maalia. HIFK sai HJK:n puolustusta auki yllättävänkin hyvin ja johti tauolla 3-1.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela teki kehnosta avausjaksosta johtopäätöksensä ja vaihtoi tauolla peräti neljä pelaajaa. HJK:n pelillinen taso koheni tuottaen kaksi maalia. Roope Riski puski Daniel O’Shaughnessyn keskityksestä 52. minuutilla kavennusmaalin ja Tim Väyrynen tasoitti rangaistuspotkusta 80. minuutilla 3-3:een.

HJK:lla oli paikkoja ratkaista ottelu. Yllättävä käänne nähtiin kuitenkin yliajalla, kun Mostagh Yaghoubi toimitti pallon boksiin ja Eero-Matti Auvinen pääsi viimeistelemään. HJK:n fanikatsomo hiljeni. Villiintyneet HIFK:n fanit ryntäsivät kentälle.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

HIFK:n fanit palasivat voittomaalin jälkeen vielä katsomoon, mutta tulivat kentälle myös ottelun päättymisen jälkeen juhlimaan voittoa yhdessä joukkueensa kanssa. Sakkoja lienee luvassa, koska katsojien kentälle ryntääminen kielletään säännöissä.

Toisaalta fanien innostus kentälle tunkeutumiseen on moisessa tilanteessa ymmärrettäväkin reaktio. Olihan ottelun ratkaisu todella dramaattinen ja voittajajoukkueen kannattajana itsensä hillitseminen olisi moisessa tilanteessa vaikeaa. Mieleen tuli Suomen EM-kisapaikan varmistuminen viime marraskuussa.

Voitto derbystä oli HIFK:lle vasta toinen sen jälkeen, kun HIFK palasi Veikkausliigaan 2015 vietettyään alasarjatasoilla 43 vuotta. Edellisen kerran HIFK oli voittanut HJK:n syyskuussa 2016.

Sarjassa viidentenä olevalle HIFK:lle voitto oli todella tärkeä. Kuusi parasta joukkuetta jatkaa lokakuussa ylempään loppusarjaan. Sijoilla 4-8 olevat joukkueet ovat neljän pisteen sisällä.

Kauden toisen tappionsa HJK jatkaa sarjakärjessä. Toisena oleva hallitseva mestari KuPS on kaksi pistettä perässä. KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigassa maalijuhlat ja käsittämättömiä mokia

Kommentoi Facebookissa