Utrechtin ampujalla rikollinen tausta – syytettynä tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja raiskauksesta

Turkkilaissyntyistä 37-vuotias Gökman Tanista etsitään raitiovaunun luona tapahtuneesta ammuskelusta ja kolmen ihmisen surmasta.

Turkkilaissyntyistä 37-vuotias Gökman Tanista etsitään raitiovaunun luona tapahtuneesta ammuskelusta ja kolmen ihmisen surmasta. (Kuva AOP)

Kolme ihmistä on kuollut hollantilaisessa raitiovaunussa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Hollannin poliisi sai hälytyksen Utrechtin kaupungin länsiosiin aamupäivällä hieman ennen kello yhtätoista. Joko raitiovaunussa tai aivan sen ulkopuolella 24 Oktoberplein -nimisen pysäkin luona oli ammuttu.

Ampumavälikohtauksessa kerrotaan kuolleen kolme ihmistä, haavoittuneita on viisi. Ampujia epäillään olleen vain yksi, ja poliisi on julkaissut etsimänsä epäillyn nimen ja kuvan. Kyseessä on turkkilaissyntyinen 37-vuotias Gökman Tanis.

Hollannin pääministerin Mark Rutten sanoo, että tapahtunutta tutkitaan mahdollisena terrori-iskuna. Mediat ovat kertoneet, että taustalla voivat mahdollisesti olla myös perhesyyt.

Epäilty on kansainvälisten uutistoimistojen mukaan syyllistynyt aikaisemmin rikoksiin, ja hän on ollut syytettynä muun muassa tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta sekä vain kaksi viikkoa sitten raiskauksesta. Useiden ratsioiden jälkeen mies saatiin lopulta pidätettyä ja hälytysvalmiutta on laskettu.

Vain muutama päivä sitten Uudessa-Seelannissa tehtiin isku kahteen moskeijaan.

  • EDIT 20.00: Tieto pidätyksestä

Lue myös: Moskeijoihin hyökättiin, tulituksessa kymmeniä kuolonuhreja – ”Tämän vakavammaksi asiat eivät mene”

Kommentoi Facebookissa