Uuden kansainvälisen tutkimuksen huojentava arvio koronaviruksesta – kuolleisuusaste on alle prosentin

Vaikka suurimmalla osalla koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

Vaikka suurimmalla osalla koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus. (Kuva Fotolia)

Tutkijaryhmän arvio on huomattavasti pienempi kuin tähän mennessä esitetyt.

KORONAVIRUS Brittiläisessä arvostetussa lääketieteellisessä The Lancet -aikakauslehdessä julkaistu kansainvälisen tutkijaryhmän tekemä uusi tutkimus arvioi, että ainoastaan 0,66 prosenttia koronavirustartunnan saaneista menehtyy. Luku on huomattavasti pienempi kuin tähän mennessä esitetyt arviot.

Kuolleisuusaste on UK Medical Research Councilin rahoittaman tutkimuksen mukaan alhaisempi sen johdosta, että lieviä tartuntoja jää huomioimatta ja tilastojen ulkopuolelle. Kun tilastoimattomat tapaukset jätetään laskennasta pois, nousee kuolleisuus tutkimuksen mukaan 1,38 prosenttiin.

Koronavirustartunta on myös uuden tutkimuksen mukaan vaarallisempi vanhuksille. Tartunnan saaneista yli 80-vuotiaista 7,8 prosenttia on menehtynyt. Tutkimus on käyttänyt lähteenään Kiinasta saatua aineistoa.

Maailmassa on todettu kaikkiaan 18 440 koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta maaliskuun 25. päivään mennessä.

Suomessa on tällä hetkellä 1384 varmistettua koronatartuntaa. Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 143, joista 49 on tehohoidossa. Suomessa on todettu 13 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa.

Tutkimuksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä STT.

Lue myös: Koronavirus vähensi liikennemääriä ja ilmanlaatu parani – keväinen katupöly vaivaa kuitenkin monin paikoin

Kommentoi Facebookissa