Uuden lasten- ja nuortenelokuvan kuvaukset käynnistyvät – koekuvauksiin osallistui liki 400 lasta

Uuden elokuvan päärooleihin valittiin Mikael Ehn ja Veetu Hietanen.

Uuden elokuvan päärooleihin valittiin Mikael Ehn ja Veetu Hietanen. (Kuva Jani Tiihonen)

Elokuva perustuu Kalle Veirron kirjoittamaan suosittuun lasten- ja nuortenkirjasarjaan.

ELOKUVA Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvan kuvaukset käynnistyvät Lahdessa heinäkuun lopulla ja kestävät viisi viikkoa. Väinö Weckströmin ja Jarkko Felinin käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan rooleissa nähdään tuoreita lapsinäyttelijöitä ja aikuisrooleissa tuttuja tähtiä.

Elokuvan koekuvaukset helmikuussa keräsi suurta kiinnostusta. Koekuvauksiin osallistui liki 400 lasta ja nuorta ympäri suomea. Elokuvan kaikki lapsiroolit valittiin koekuvauksiin osallistuneista.

– Lapsuutemme parhaimpiin ajanvietteisiin kuuluivat salapoliisi-, vakoilu-, poliisi- ja rosvoleikit. Tässä elokuvassa pääsemme sukeltamaan näihin lapsuutemme parhaimpiin hetkiin Henkan ja Kivimutkan näkökulmasta, ohjaajat kommentoivat.

Weckström ja Felin kertovat haluavansa luoda hauskan, koskettavan ja jännittävän elokuvan, josta ei vauhdikkaita tilanteita puutu.

– Tuomme valkokankaalle elokuvan, jossa kirjailijan lanseeraaman “suruttoman sutimisen” henki on vahvasti läsnä.

Päärooleihin valittiin Mikael Ehn, Veetu Hietanen ja Sira Junno. Muissa rooleissa muun muassa Verneri Tinkanen, Sisu Aro, Santeri Töyry, Anton Riihilahti ja Väinö Karhos. Lisäksi mukana on satoja avustajia.

Aikuisrooleissa ovat muun muassa Pirjo Heikkilä, Annu Valonen, Heikki Nousiainen, Anna Pitkämäki, Tapani Kalliomäki, Satu Säävälä ja Ritva Sorvali. Elokuva perustuu Kalle Veirron kirjoittamaan suosittuun lasten- ja nuortenkirjasarjaan. Elokuva saa ensi-iltansa valtakunnallisesti syksyllä 2021.

Lue myös: Karpolla on taas asiaa – kaikki tietävät hänet, mutta harva tuntee miehen karvahatun alla

Kommentoi Facebookissa