Uuden lastensairaalan avajaisia vietettiin – ”Vanhemmat voivat olla mukana kaikissa tiloissa”

Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner otti vastaan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion.

Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner otti vastaan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion. (Kuva HUS)

Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta.

LASTENSAIRAALA Uuden lastensairaalan virallisia avajaisia vietettiin eilen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittivat tilaisuutta läsnäolollaan. Sairaalaklovnit johdattivat 200 kutsuvierasta Uuden lastensairaalan aulaan, jossa maljapuheen ja klovnien esityksen jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan sairaalaan.

– Vaikka hoito olisi kuinka hyvää ja henkilökunta ammattitaitoista, tarvitsevat ja kaipaavat pienet potilaat vanhempiaan. Vanhempien läsnäolo on myös hoidon laatuun vaikuttava asia. Uudessa lastensairaalassa perhe saa olla yhdessä. Vanhemmat voivat olla mukana kaikissa tiloissa ja toiminnoissa ympäri vuorokauden. Sairaus ei eristä, vaan yhdistää, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi juhlapuheessaan.

Avajaisten kutsuvieraina oli lastensairaalahankkeeseen myötävaikuttaneita henkilöitä, Suomen ja Baltian maiden lastenklinikoiden johtoa, pitkän uran lastensairauksien parissa tehneitä lääkäreitä ja hoitajia sekä kuntien johtoa sekä yliopiston edustajia.

Uuteen lastensairaalaan siirtyvät Lastenklinikan ja Lastenlinnan toiminnot sekä lastentoimintoja myös muista sairaaloista.
Uuteen lastensairaalaan siirtyvät Lastenklinikan ja Lastenlinnan toiminnot sekä lastentoimintoja myös muista sairaaloista. (Kuva HUS)

– Uusi lastensairaala mahdollistaa Pohjoismaissa sovittujen lastensairaalastandardien toteutumisen, vakuutti puolestaan Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner.

Kansalaiskeräyksellä ja lahjoituksilla saatiin koottua sairaalaa varten lähes 40 miljoonaa euroa. Sairaalan rakentaminen maksoi kaikkiaan noin 170 miljoonaa euroa.

– Uuden lastensairaalaan luominen on ollut huikean kansalaisten yhteen tulemisen näytös. Voimme yhdessä ja yksituumaisuudella saada aikaan muutoksen. Reilun viikon kuluttua tulevat ensimmäiset potilaat ja perheet sairaalaan, olemme tästä haaveilleet ja olemme siihen valmiit, totesi HUS:n toimialajohtaja Jari Petäjä.

Uusi lastensairaala aukeaa vaiheittain 17.–26.9.2018. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta. Uuteen lastensairaalaan siirtyvät Lastenklinikan ja Lastenlinnan toiminnot sekä lastentoimintoja myös muista sairaaloista.

Lue myös: Uusi lastensairaala aukeaa vuoden kuluttua – vaativat lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot on keskitetty tänne

Kommentoi Facebookissa