Uusi lottoratkaisu koitui Leijonien tappioksi – ”Olisi pitänyt hoitaa varsinaisella peliajalla”

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luotsannyt Leijonia useissa arvokisoissa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luotsannyt Leijonia useissa arvokisoissa. (Kuva AOP)

Leijonat hävisi Kanadalle MM-finaalin jatkoerässä, joka pelattiin kolmella kolmea vastaan. Sääntö ei ole viisikkopeliä arvostavien pelaajien mieleen.

JÄÄKIEKKO Leijonat hävisi MM-finaalin Kanadalle jatkoerässä maalein 2-3. Ratkaisu oli tyly ja periaatteessa lottoa, kun finaalin jatkoerä pelataan nykyään kolmella kolmea vastaan.

Suomen joukkueessa tunnelma oli luonnollisesti alamaissa. Mitään hävettävää ei kuitenkaan ole. Suomi pelasi upean turnauksen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen katsoi pelaajiensa taistelleen turnauksessa hienosti.

– Olen todella ylpeä esityksestämme ja joukkueestamme. Pelattiin todella hyvin, eikä hävitty yhtään peliä varsinaisella peliajalla. Tänäänkin pelaajat taistelivat. En voi kuin kiittää kavereita, Jalonen sanoi.

Jääkiekko tunnetaan viisikkopelinä, mutta maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa jatkoajalla pelataan nykyään kolmella kolmea vastaan. Pelin luonne muuttuu täysin ja monissa kriittisissä kommenteissa uusi sääntö onkin lytätty täysin.

Leijonat sai kokea karusti, miten helposti kolmella kolmea vastaan pelatessa maailmanmestaruuden ratkaissut syntyy. Kanada sai vastahyökkäyksen kahdella yhtä vastaan ja teki maalin.

Suomen puolustaja Olli Määttä teki aika lailla selväksi, ettei sääntöuudistus ole ihan hänen mieleensä.

– On se kolmella kolmea vastaan aikamoista. Pomppu sinne tänne. Kuten nähtiin, kaksi ykkönen tuli ja se oli siinä. Sille ei voi mitään. On aika raastava tapa hävitä tuo peli. Ei mitkään parhaat fiilikset nyt, Määttä sanoi.

Rankkarikisat on MM-finaalista poistettu. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF perustelee kolmella kolmea vastaan sillä, että ratkaisu pitäisi saada pelaamalla. Rankkarit kun ovat lottoa. Ottelu ei tv-aikojen takia voi myöskään kestää tuntikaupalla ja kolmella kolmea vastaan ratkaisu tulee helpommin.

Jalonen ei arvostellut sääntöä. Hän korosti, että sääntö on otettu käyttöön, koska se on rankkarikisaa inhimillisempi tapa ratkaista mestaruus, eikä ottelua voi pelata koko yötäkään.

– En mä ole sitä funtsinut. Samahan se on molemmille joukkueille. Joku on päättänyt säännöt ja sen mukaan mennään. Olihan meillä 3-3:lla hallinta. Tuleehan tuossa joku tontti, jos 20 minuuttia pelataan. Olisi pitänyt hoitaa varsinaisella, ei olisi tarvinnut mennä jatkoajalle.

Tuomaritoiminta herätti keskustelua. Atte Ohtamaa sai varsin omituisen jäähyn, jonka aikana Kanada pystyi tasoittamaan 1-1:een. Jatkoajalla taas selviä jäähyjä jäi viheltämättä.

Jalonen antoi ”pillipiipareista” sarkastisen kommentin.

– Turha vinkua mitään. Olin huomaavinani jatkoajalla, että Björnistä vedettiin poikittaisella selkään, mutta ei tullut jäähyä. Tuomarit on inhimillisiä. Ei ihan tuubiin mennyt siinä mielessä. Olisi olettanut, että säännöt olisivat olleet samat jatkoajalla kuin varsinaisellakin peliajallakin. Vastaavasta poikkarista tuli 2+10 aikaisemmin. Jatkoerässä hieman muuttui, hän sanoi.

Jalonen painotti, että turnausesitys oli Suomelta joka tapauksessa erinomainen.

– Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa siinäkin sauman voittaa. Huikea suoritus joukkueesta ja tiimistä. Pojista tuntuu pahalta. Mutta erittäin hyvä sitoutunut joukkue. Meitä vastaan on vaikea pelata. Semmoista lätkä välillä on.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonille karmea pettymys – Kanada vei MM-kullan jatkoerässä

Kommentoi Facebookissa