Leijonille karmea pettymys – Kanada vei MM-kullan jatkoerässä

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2.

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2. (Kuva AOP)

Kanada pehmitti Leijonat MM-finaalissa jatkoajalla. Peli päättyi Kanadan voittoon lukemin 3-2.

JÄÄKIEKKO Kanada on jääkiekkoilun miesten maailmanmestari vuosimallia 2021. Upeasti turnauksessa pelannut Suomi kaatui finaalin jatkoerässä maalein 3-2.

Nick Paul teki ratkaisumaalin pistepörssin voittaneen Connor Brownin syötöstä. Maali syntyi vastahyökkäyksestä, jokaalkoi, kun Petri Kontiola antoi kiekon huolimattomasti taaksepäin. Kun kiekko meni maaliin ja Kanada käynnisti voitonjuhlat, Kontiola iski mailansa rikki Suomen maalin tolppaan.

Leijonat oli johtanut avauserän jälkeen 1-0. Oliwer Kaski lähetti kiekon maalille, missä odotti vapaana ollut Mikael Ruohomaa. Hän teki turnauksen ainoan maalinsa.

Kanada tuli toisessa erässä tasoihin Atte Ohtamaan rangaistuksen aikana. Maxime Comtois laittoi pelivälineen verkkoon lähietäisyydeltä. Ohtamaan jäähy oli vähintäänkin kyseenalainen

Leijonat meni uudelleen johtoon kolmannen erän alussa, kun Petteri Lindbohm tykitti rannelaukauksen verkkoon. Adam Henrique toi Kanadan kuitenkin ylivoimalla tasoihin Leijonien oltua tilanteessa täysin voimattomia.

Suomella oli jatkoerässä hyviä tilanteita. Kanadan maalivahti Darcy Kuemper kuitenkin kesti. Myös Suomen maalivahti Jussi Olkinuora pelasi vahvan ottelun.

Kanada oli turnauksessa mukana hyvin nuorella joukkueella. Se hävisi kolme ensimmäistä otteluaan ja oli todella lähellä, ettei Kanadan taival päättynyt alkulohkoon.

Kanada toteutti kliseisen kiekko-opin, win the right games.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonilla riittää katkeraa finaalihistoriaa

Kommentoi Facebookissa