Vaarallista peliä itärajalla – venäläismiehet yrittävät tuoda sähkölamauttimia Suomeen

Sähkölamauttimen mielletään olevan poliisin työväline, mutta se näyttää olevan myös venäläismiehille lähes arkipäivää.

Sähkölamauttimen mielletään olevan poliisin työväline, mutta se näyttää olevan myös venäläismiehille lähes arkipäivää. (Kuva Fotolia)

Rajavartiolaitokselle vaarallisten esineiden löytäminen on valitettavan arkipäiväistä.

RIKOS Kuluneen viikon aikana Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla on löydetty vaarallisia esineitä. Vaarallisten esineiden löytäminen on rajavartiolaitokselle valitettavan arkipäiväistä – ilmoituksia tehdään vuodessa kymmeniä.

Nuijamaan rajanylityspaikalla löydettiin sähkölamautin rajatarkastuksen yhteydessä 4.9. maanantaina. Vastaavasti Vaalimaan rajanylityspaikalla löydettiin rajatarkastuksen yhteydessä sähkölamautin 5.9. tiistaina ja 6.9. keskiviikkona. Imatran rajanylityspaikalla löydettiin keskiviikkona myös vaarallinen esine, kun teleskooppipatukka paljastui maahantulotarkastuksessa.

Kaikissa tapauksissa epäillyt ovat venäläisiä miehiä, ja heidän epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon. Järjestyslain 9 §:n mukaan sähkölamauttimen ja teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kiellettyä.

Kommentoi Facebookissa