Vaasan Sport ryöstöretkellä Helsingissä – ”Tämmöinen luokkaretki ollut menossa”

Vaasan Sport nostettiin SM-liigaan 2014 Jokereiden tilalle (Kuva: Liiga)

Vaasan Sport nostettiin SM-liigaan 2014 Jokereiden tilalle. (Kuva Liiga)

Vaasan Sport jatkoi hyvää alkukauttaan pehmittämällä HIFK:n Helsingissä.

JÄÄKIEKKO SM-liigan perjantain ohjelmassa oli viisi ottelua. Helsingissä Vaasan Sport oli ajoittain pahasti helisemässä HIFK:n kanssa, mutta nappasi mukaansa silti 3-2-jatkoaikavoiton.

HIFK oli suuren osan ottelusta niskan päällä, mutta Sport teki yhden maalin enemmän.

– Kyllähän me paineissa siinä oltiin, mutta tietysti myös maalit ohjaavat peliä. Pystyimme tekemään maalit oikeisiin paikkoihin. Varsinkin se ensimmäisen erän lopulla tehty tasoitus antoi meille oikeaa suuntaa, Sportin päävalmentaja Risto Dufva summasi Sport Contentille.

Yhden käännekohdan Dufva illassa näki. Se oli Sportin 2-1-johtomaali kolmannen erän alussa, joka tuli HIFK-vahti Michael Garteigin pienestä virheestä. Maalin sai iskeä Roope Talaja.

– Aikamoisella käärmeenkielellä päästiin iskemään myös se 2-1-johtomaali. Sillä tavalla vähän yllättäen ja se järkytti selvästi kotijoukkuetta, Dufva mietti.

HIFK oli tappiosta huolimatta vahva kotonaan. Sen myönsi myös Dufva.

– Kyllähän IFK oli hyvä. Hyvin he pystyivät luomaan maalipaikkoja, mutta ei sitten ihan loppuun asti riittänyt. Taas tämä käsikirjoitus oli sellainen, että pystyimme tehokkaasti viimeistelemään tuon voittomaali jatkoajalla. Meillä on tämmöinen luokkaretki ollut menossa tässä. Tiistaina lähdimme jo reissuun. Vielä pitäisi huomenna runtata yksi peli ja sitten päästään viettämään taukoa, Dufva sanoi viitaten vaasalaisten pitkään vieraspelireissuun.

HIFK putosi tuloksen myötä viidenneksi sarjassa. Vahvan alkukauden pelannut Sport on nyt kuudentena.

Tappara murskasi, JYPin Brad Lambert suihkuun

Lahdessa Pelicans yritti katkaista huonoa kierrettään, mutta ei siihen pystynyt Tapparan isäntänä. Tappara jätti isännät vaille mahdollisuuksia ja otti tylyn 5-1-murskavoiton.

Tappara otti jo toisen peräkkäisen voittonsa ja on kahdeksantena sarjassa. Pelicansin hyvä vire on kadonnut ja sille tappio oli kolmas putkeen. Pelicans on sarjassa nyt sijalla seitsemän.

Kärpät on taas nostanut tasoaan. Se otti toisen voiton putkeen, kun KalPa kaatui lukemin 2-1 Axel Rindellin ja Petter Emanuelssonin osumilla. Kärpät on sarjassa nyt kolmantena ja KalPa vasta sijalla 12.

Jyväskylässä JYP sai tylyn opetuksen jumbojoukkue Ässiltä. Ässät voitti tylysti 5-1.

JYP aloitti ottelunsa Ässiä vastaan lupaavasti, kun se meni Reid Gardinerin osumalla 1-0-johtoon. Osuman syötti Brad Lambert.

Lambertin ilta ei kuitenkaan enää kauaa tämän jälkeen jatkunut, kun nuorukainen lensi ennenaikaiseen suihkuun. Lambert joutui kovan taklauksen kohteeksi ja tätä nuorukaisen kasetti ei kestänyt.

Lambert näytti keskisormeaan vastustajan vaihtoaitioon ja tässä kohtaa sääntötulkinta on varsin yksinkertainen: tempusta tuomitaan aina suora suihkukomennus ja pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Lambertin ulosajosta alkoi JYPin kannalta ikävä kierre, jota se ei saanut pysähtymään. Ässät rallatteli toisessa erässä peräti neljä maalia ja otti vakuuttavan voiton.

Ässät jatkaa voitosta huolimatta jumbona, mutta nousi nyt jo tasapisteisiin JYPin kanssa, joka on hävinnyt jo seitsemän ottelua putkeen.

Raumalla Lukon kone jatkoi yskimistään, kun SaiPa katkaisi pitkän tappioputkensa sen kustannuksella. SaiPa voitti ottelun 4-2 ja nousi sijalle 11. Lukko on sijalla yhdeksän. Se on kovin vaatimaton sijoitus hallitsevalle Suomen mestarille.

SM-liiga jatkuu vielä ennen maajoukkuetaukoa lauantaina, kun ohjelmassa on täysi seitsemän ottelun kierros.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: KooKoo nousi SM-liigan kärkeen

Kommentoi Facebookissa