KooKoo nousi SM-liigan kärkeen

KooKoo nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2015 (Kuva: Liiga)

KooKoo nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2015. (Kuva Liiga)

KooKoo voitti Ilveksen jatkoajalla 3-2 ja nousi SM-liigan kärkipaikalle TPS:n edelle.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa oli torstaina kahden ottelun ilta. Voitot ottivat HPK ja KooKoo.

Kouvolan ylpeys KooKoo kaatoi vieraskentällä Ilveksen maalein 3-2. Ratkaisu syntyi jatkoajalla.

Voittomaalin KooKoolle teki Joose Antonen. Hänellä maali oli illan toinen. Ilveksen maalit tekivät Joni Ikonen ja ikinuori Petri Kontiola.

Illan toisessa ottelussa HPK voitti kotonaan Pelicansin 2-1. Voitto oli HPK:lle jo kolmas perättäinen.

Kaikki ottelun maalit syntyivät toisessa erässä. Philippe Cornet ja Otto Latvala veivät Kerhon 2-0-johtoon. Pelicansin kavennuksesta vastasi ylivoimaosumalla Jiri Smejkal.

Voitto nosti KooKoon Liigan ykköseksi sarjapisteissä. KooKoolla on koossa 38 ja sarjassa toiseksi pudonneella TPS:llä 37 pinnaa.

KooKoo nostettiin SM-liigaan 2015 kabinetin kautta, kun sarjan joukkuemäärää haluttiin laajentaa. Useamman kauden ajan kriittisissä puheenvuoroissa toitotettiin, ettei KooKoon organisaatiolla ole resursseja pärjätä.

Vastaus on annettu kaukalossa. Nyt KooKoo on siis sarjataulukon kärjessä. Urheilussahan menestyy, jos suoriutuu hyvin, eikä sarjataulukon kärkijoukkueen voi katsoa suoriutuneen huonosti.

Muista 2010-luvun entisistä Mestis-joukkueista Vaasan Sport on seitsemäntenä ja Mikkelin Jukurit kymmenentenä. Perinteisiä joukkueita, kuten JYP tai Ässät, on pudotuspeliviivan alapuolella.

Runkosarjan kaudesta on toki pelattu vasta kolmannes. Mutta KooKoon voi ihan hyvin ennustaa pysyvän kärkipäässä keväälle saakka. Sen verran vakuuttavaa meno on ollut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit nyt vahvassa voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa