Vaatimus kahden metrin etäisyydestä koskee jatkossa vain sisätiloja – ulkotiloissa helpompi järjestää tapahtumia

STM toteaa, että väliaikaisten pykälien voimassaolon jatkamisella varmistetaan, että epidemiatilanteen huonontuessa on mahdollista ryhtyä nopeisiin toimiin.

STM toteaa, että väliaikaisten pykälien voimassaolon jatkamisella varmistetaan, että epidemiatilanteen huonontuessa on mahdollista ryhtyä nopeisiin toimiin. (Kuva Nina Palin/ Valtioneuvoston kanslia)

Tartuntatautilain väliaikaisten pykälien voimassaoloa jatketaan vuoden loppuun.

KORONAVIRUS Tartuntatautilain määräaikaisten säännösten voimassaoloa jatketaan 31.12.2021 saakka. Nyt kyseiset säännökset ovat voimassa 30.6. saakka.

Säännökset koskevat covid-19-epidemian leviämisen ehkäisemiseksi välttämättömiä hygieniavelvoitteita, rajoitustoimenpiteitä sekä näiden valvontaa ravitsemisliikkeissä, henkilöliikenteessä ja muissa palveluissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö toteaa, että väliaikaisten pykälien voimassaolon jatkamisella varmistetaan, että covid-19-epidemiatilanteen huonontuessa on myös kesäkuun jälkeen mahdollista ryhtyä oikea-aikaisesti nopeisiin, tehokkaisiin ja välttämättömiin toimiin epidemian uudelleen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ainoa sisällöllinen muutos koskee lähikontaktin määritelmää. Pykälä 58 d koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi. Sitä muutetaan siten, että lähikontaktin määritelmässä kahden metrin etäisyys koskee jatkossa vain sisätiloja.

Lähikontaktilla tarkoitetaan siten oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia muiden kanssa. Lähikontaktin määritelmää koskeva muutos tulee voimaan jo 1.6.2021.

Muutoksen myötä erilaisten ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien ja urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestäminen on nykyistä helpompaa. Samalla järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen helpottuu.

Lue myös: Valtakunnallisista koronarajoituksista luovutaan – yleisötilaisuuksien rajoitukset lieventyvät

Kommentoi Facebookissa