Vahvistus tuli – Huuhkaja-kapteeni Tim Sparvin ura on ohi

Tim Sparvin hieno jalkapalloura päättyi vuoteen 2021. (Kuva AOP)

Huuhkaja-kapteeni Tim Sparv lopettaa pelaajauransa.

JALKAPALLO Merkittävä suomalainen jalkapalloura päättyi maanantaina. Keskikenttäpelaaja Tim Sparv vahvisti lopettavansa pelaajauransa.

Suomen A-maajoukkueen kapteenina pitkään toiminut Sparv, 34, on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista. Hän oli vuoden 2021 peleissä kaukana parhaasta tasostaan.

Sparv pelasi ulkomailla 15 vuoden ajan. Hän edusti urallaan muun muassa hollantilaista FC Groningenia, saksalaista Greuther Fürthiä ja tanskalaista Midtjyllandia.

Viimeiset ottelunsa Sparv pelasi tämän vuoden syksyllä HJK:ssa. Hän siirtyi Helsinkiin kreikkalaisesta AEL Larissasta.

Suomen A-maajoukkueessa Sparv pelasi 83 ottelua. Hän oli mukana viime kesän EM-kisoissa, joihin Huuhkajat hienosti selviytyi mukaan.

Sparv oli mukana myös 2009 pelatussa nuorten EM-lopputurnauksessa. Markku Kanervan valmentama Suomi selviytyi silloin lopputurnaukseen, vaikka sinne pääsi tuolloin vain kahdeksan joukkuetta.

Miesten maajoukkueen kapteenina Sparv toimi 2017 lähtien, kun Niklas Moisander vetäytyi maajoukkueesta. Hän nauttii Huuhkaja-pelaajien piirissä erittäin suurta arvostusta. Sparvin johtajaominaisuudet ovat saaneet osakseen ylistystä.

Maajoukkueessa Sparv pelasi keskikentän pohjalla. Siinä roolissa hän hoiti tonttinsa parhaina pelivuosinaan mallikkaasti.

Huuhkajissa on luvassa nuorennusleikkaus. Sparvin ohella A-maajoukkuepelit jättivät tähän vuoteen puolustajat Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien lohko arvottu – Markku Kanerva kommentoi vastustajia

Kommentoi Facebookissa