Huuhkajien lohko arvottu – Markku Kanerva kommentoi vastustajia

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Suomi kohtaa Kansojen liigassa 2022 Romanian, Bosnia-Hertsegovinan sekä Montenegron. Ottelut pelataan kesällä ja syksyllä.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa tosipelejä seuraavan kerran ensi kesänä, kun Kansojen liigaa pelataan. Lohkoarvonnat suoritettiin torstaina ja vastustajikseen Suomi sai Bosnia-Hertsegovinan, Montenegron ja Romanian.

Kesäkuussa Kansojen liigassa on ohjelmassa neljä ottelua. Syyskuussa kaksi viimeistä ottelua. Lohkovoittaja saanee paikan jatkokarsintoihin 2024 EM-kisoihin.

Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen.

– Jännät arvonnat oli. Ihan ok lohko saatiin, kun miettii vaihtoehtoja, Kanerva totesi.

Bosnia-Hertsegovina onkin Suomelle tuttu vastustaja kaksista edellisistä karsinnoista. Romaniaa vastaan Suomi pelasi viimeksi EM-karsinnoissa 2015 sekä harjoitusottelussa 2018. Montenegrosta Kanervalla ei ole kokemusta.

– Bosnia-Hertsegovina tuttu vastustaja meille. Montenegro on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Löytyy laatupelaajia. Romania on ennakkosuosikki, jos ajatellaan puhtaasti rankingia. Uskon, että aika paljon tullaan pelaamaan lohkossa ristiin, Kanerva totesi vastustajista.

Kanerva toimi päävalmentajana syksyllä 2015, kun Huuhkajat pelasi Romaniassa EM-karsintapelissä tasapelin. Niistä ajoista Romanian joukkue on muuttunut. Nuorten kisoissa Romania on pelannut hyvin ja se oli mukana myös Tokion olympiajalkapallossa.

– 2015 Bukarestissa oli hyvä peli, vaikka tekivät maalin yli 90 minuutin jälkeen ja tasoittivat 1-1:een. Nyt Romanialla on paljon nuoria pelaajia. Olivat Saksaa vastaan pelaamassa nuorten MM-finaalissa, Kanerva sanoi.

Montenegro on pieni maa, mutta sieltäkin tulee tasokkaita pelaajia. Kanerva muistuttaa Jugoslavian alueen vahvasta palloiluperinteestä.

– Jos ajatellaan entisiä Jugoslavian maita, niin taitoa löytyy ihan varmasti. La Liga -pelaajia löytyy sieltä. Tulee ihan uusi vastustaja. Mitään helppoja vieraspelejä ei ole odotettavissa. Ollaan Zenicassa ja Romaniassa koettu se ja varmaan fanaattinen kotiyleisö on kannustamassa Montenegrossakin.

Suomi pelaa Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla. Kanerva on tyytyväinen, etteivät tason parhaat joukkueet tulleet vastaan. Toki unelmalohkokaan ei toteutunut.

– Serbiaa ja Ukrainaa ei oltaisi haluttu kohdata. Niitä ei saatu vastaan ja se olisi ollut. Islanti, Israel ja Armenia olisi ollut unelmalohko.

Torstaina vahvistettiin, ettei Huuhkajat lähde tammikuussa leirille Portugaliin, missä oli tarkoitus pelata Ruotsia vastaan Pohjoismaiden liigojen pelaajilla. Leiri peruttiin koronapandemian takia.

– Valitettavasti joudutaan leiri perumaan. Talvileirit ovat olleet meille tärkeitä. Moni nyky-Huuhkaja on antanut siellä näyttöjä ja päässyt Huuhkajiin mukaan. Mutta tärkeintä on pelaajien terveys. Yhdessä todettiin ruotsalaisten kanssa, että tässä on liikaa riskitekijöitä. Järkiperusteet oli ja asiat on laitettava oikeaan perspektiiviin, Kanerva sanoi.

Seuraavan kerran Huuhkajat kokoontuu maaliskuussa. Silloin luvassa on harjoituspelejä, joissa haetaan tuntumaa Kansojen liigaan.

– Korvaavaa tapahtumaa ei tule aikataulullisista syistä, kun sarjat pyörii helmikuussa. Toivottavasti maaliskuussa, kun seuraavat tapahtumat meillä on, niin koronatilanne on saatu hallintaan, Kanerva päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Norwich nollattiin – kovaan kouluun joutunut Teemu Pukki pimennossa

Kommentoi Facebookissa