Vaihtaako Patrik Laine seuraa? – ”Aikoo sataprosenttisella varmuudella tutkia muita vaihtoehtoja”

Patrik Laine pelaa Winnipeg Jetsissa-

Patrik Laine pelaa Winnipeg Jetsissa. (Kuva AOP)

Patrik Laineen uutta sopimusta odotellaan jännityksellä.

JÄÄKIEKKO Patrik Laineen kolmevuotinen tulokassopimus Winnipeg Jetsin kanssa umpeutui viime kauden jälkeen. Toistaiseksi Laine ei ole tehnyt uutta huomattavasti rahakkaampaa sopimusta.

Nyt spekuloidaan kiivaasti sillä, millaisen sopimustarjouksen Laine saa seuraltaan Winnipeg Jetsiltä. Jos tarjous ei tyydytä, saattaa hän vakavasti harkita seuran vaihtoa.

Carolinan suomalaistähti Sebastian Aho sai Montréal Canadiensilta niin sanotun Offer Sheetin eli Carolinan oli pakko vastata Montréalin tarjoukseen samanlaisella sopimustarjouksella pitääkseen Ahon riveissään.

Sama kohtalo voi odottaa myös Lainetta. Mikä tahansa NHL-seura saa tehdä Laineelle sopimustarjouksen, johon Jetsin on sitten vastattava samalla mitalla pitääkseen suomalaistähden riveissään. Jos niin käy, se on huono uutinen Jetsin kannalta, arvioi NHL-toimittaja David Pagnotta.

– Voin kertoa varmuudella, että jos Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut eivät etene tämän kuukauden aikana, aikoo hän sataprosenttisella varmuudella tutkia muita vaihtoehtoja. Tämä pitää ehdottomasti sisällään myös muiden seurojen mahdollisten offer sheetien kuuntelemisen. En tosin usko, että niitä on vielä tulossa, sillä Laineen ja Jetsin neuvottelut ovat edelleen kesken, Pagnotta sanoi Sportsnet 590 -radiokanavalla.

Pagnotta uskoo kuitenkin siihen, että nimenomaan Laine on se NHL-pelaaja, joka vielä tänä kesänä saa offer sheetin.

– Jos joku NHL-pelaaja saa vielä tänä kesänä offer sheetin, on se Laine, Pagnotta sanoi.

Laine on edustanut Jetsiä kolmen kauden ajan ja tykittänyt seuralle jo komeat 110 runkosarjamaalia. Toisaalta Laine on saanut paljon kritiikkiäkin pitkistä maalittomista kausistaan, minkä arvellaan estävän hänen kohdallaan megaluokan sopimustarjouksen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kovaa peliä Sebastian Ahosta – mukavat tienestit luvassa

Kommentoi Facebookissa