Kovaa peliä Sebastian Ahosta – mukavat tienestit luvassa

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin paidassa NHL:ssä.

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin riveissä NHL:ssä. (Kuva AOP)

Montreal Canadiens latoi Sebastian Aholle kovan tarjouksen.

JÄÄKIEKKO NHL:n siirtomarkkinat käyvät heinäkuun alussa kuumina, kun vapaita agentteja haalitaan markkinoilta. Moni huippupelaaja vaihtoi heti maanantaina seuraa.

Suomalaisista uuden seuran löysivät Detroit Red Wingsiin palaava Valtteri Filppula, Edmonton Oilersiin siirtyvä Markus Granlund ja Colorado Avalancheen siirtyvä Joonas Donskoi.

New York Islandersissa hyvän kauden pelanneen Filppulan sopimus Detroitin kanssa on kaksivuotinen. Hän siirtyy tuttuihin maisemiin, sillä Detroitissa hän voitti vuonna 2008 Stanley Cupin.

Tuolloin 2008 Filppula oli 24-vuotias ja noussut uransa huipulle. Nyt 11 vuotta myöhemmin Filppula tulee joukkuettaan merkittävästi uudistavaan Red Wingsiin erilaisessa roolissa.

Donskoin sopimus Coloradon kanssa on nelivuotinen. Hänen vuosipalkkansa on noin 3,9 miljoonaa dollaria. Donskoin ansiotaso peräti kaksinkertaistuu siitä, mitä hän tienasi aiemmasta sopimuksestaan San jose Sharksissa.

Vancouver Canucks ei halunnut jatkaa yhteistyötä Markus Granlundin kanssa, mutta uuden seuran hän löysi naapuriprovinssista Albertasta nopeasti. Granlund liittyy Oilersin organisaatioon vuoden sopimuksella. Hän tienaa sopimuksestaan 1,3 miljoonaa dollaria.

Nuoret huippupelaajat ovat NHL:ssä rajoitettuja vapaita agentteja, eivätkä he tavallisesta vaihda seuraa, koska kaupanteko on ostavalle seuralle varausvuorojen pakkoluovutusten takia kallista. Montreal Canadiens kuitenkin yllätti maanantaina ja teki sopimustarjouksen Carolina Hurricanesin tähtipelaajalle Sebastian Aholle.

Montreal teki Aholle niin sanotun offer sheet -tarjouksen. Se merkitsee, että Carolinan olisi tehtävä Aholle vähintään yhtä suuri tarjous kuin Montreal teki.

Montreal tarjosi viisivuotista sopimusta, josta Aho tienaisi 8,5 miljoonaa dollaria kaudesta. Carolina tulee varmasti tarjoamaan saman summan, mutta joutuu pulittamaan Aholle viiden päivän sisällä 11,3 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen.

Carolinalla on viikko aikaa vastata Montrealin tekemään tarjoukseen. Jos vastausta tarjoukseen ei tule, mikä on kyllä epätodennäköistä, siirtyy Aho Montrealiin.

Maalivahti Joonas Korpisalo on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Jatkosopimus on vuoden mittainen. Blue Jackets ei tiedottanut sopimuksen rahallisesta arvosta.

Korpisalo, 25, on pelannut 90 NHL-ottelua. Hän on ollut kakkosmaalivahdin roolissa, eikä ole pelannut vielä Stanley Cupin pudotuspeleissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Kaikki pelaa -hölmöily” lopetettiin – suomalaisten NHL-varausten määrä tuplaantui

Kommentoi Facebookissa