Väkivaltaisen henkirikoksen syy oli vähäinen – ohi kulkenut uhri katsoi “jotenkin pahasti”

Käräjäoikeus tuomitsi Samuel Ahon törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus tuomitsi Samuel Ahon törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. (Kuva Fotolia)

Tuomittu oli ulkona tupakalla, kun ohi sattui kulkemaan uhriksi joutunut 62-vuotias mies.

HENKIRIKOS Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan Samuel Ahon 3 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Aho rusikoi viime heinäkuussa 62-vuotiaan miehen hengiltä Ylöjärvellä.

Samuel Aho oli ryypiskelemässä isänsä kanssa Ylöjärven Kaurasmäentiellä sijaitsevassa asunnossa. Kun Aho meni asunnosta ulos tupakalle, ohi sattui kulkemaan 62-vuotias mies. Täysin yllättäen Aho hyökkäsi miehen kimppuun ja rusikoi hänet hengiltä.

Aho iski 62-vuotiasta miestä useita kertoja nyrkillä päähän. Uhri sai päähänsä useita murtumia. Seurauksena oli verenvuoto aivoissa ja aivovaurio. Uhri menehtyi viikon kuluttua sairaalassa tajuihinsa tulematta.

Kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn syy oli vähäinen. Aho kertoi kuulusteluissa, että ohi kulkenut 62-vuotias mies oli katsonut häntä “jotenkin pahasti”.

Syyttäjän mukaan Ahon tarkoituksena on ollut tappaa ohi kulkenut mies, tai ainakin hänen on täytynyt ymmärtää, että kuolema on todennäköinen seuraus voimakkaasta väkivallasta. Syyttäjän mukaan uhri oli puolustuskyvytön, koska hyökkäys tuli täysin yllättäen.

Uhrinsa henkihieveriin hakattuaan Aho palasi asuntoon ja mukiloi siellä olleen isänsä tajuttomaksi. Aluksi poliisi epäili isääkin 62-vuotiaan miehen pahoinpitelystä. Nopeasti selvisi, ettei isällä ole mitään osuutta asiaan.

Miehen hengiltä mukilointi ei ollut ensimmäinen kerta, kun Samuel Ahon nyrkki oli heilunut. Viime toukokuussa hän pahoinpiteli Tampereella nimestä päätellen ulkomaalaistaustaisen miehen. Uhrilta murtui nenäluu ja yksi hammas, ja toinen hammas lohkesi. Lisäksi uhri sai lievän aivovamman.

Aholle luettiin myös syytteet huumausaineen käyttörikoksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Kulkuneuvoakin oli kuljetettu oikeudetta, ja vahingossa oli tullut puuko otettua mukaan kaupungilla liikuskellessa.

Syyttäjä vaati Samuel Aholle muun muassa taposta vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi Ahon törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista vain kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen. Mahdollista on, että asiaa käsitellään vielä hovioikeudessa.

Lue myös: Poliisi otti naamioituneita henkilöitä kiinni – tutkinnassa törkeä pahoinpitely sekä vapauden riisto

Kommentoi Facebookissa