Huuhkajilla hurja panos lauantaina Zenicassa – ”Kaikki Suomessa tietää meidän tilanteen”

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Suomi varmistaisi EM-kisapaikkansa jo ensi tiistaina, mikäli voittaisi lauantaina Zenicassa Bosnia-Hertsegovinan ja tiistaina Turussa Armenian.

JALKAPALLO Huuhkajat jatkaa EM-karsintapelejään lauantaina Zenicassa. Vastaan tulee Bosnia-Hertsegovina, joka on pakkovoiton edessä haaveillakseen vielä kisapaikasta.

Suomi on loistavassa tilanteessa. Voitot Bosnia-pelistä sekä ensi tiistaina Turussa pelattavasta Armenia-pelistä varmistaisivat Suomen historiallisen paikan 2020 EM-turnaukseen.

– Hyvällä mielellä olen täällä. Tosi tärkeät matsit edessä. Koko jengi on hyvin latautunut ja odotan innolla lauantain matsia, kommentoi Suomen hyökkääjä Jasse Tuominen Sport Contentille.

Tuominen oli viime kevään ja alkukesän EM-karsintapeleissä sivussa loukkaantumisen takia. Hän teki paluun tositoimiin syyskuun alussa Tampereella Kreikka-ottelussa.

– Hyvä fiilis siitä jäi, kun voitettiin 1-0. Omalta osalta matsi meni ihan hyvin. Edellinen maaottelu oli ollut viime vuoden puolella, ja ehkä oli vähän pientä jännitystä siihen alkuun, kommentoi Tuominen panostaan Kreikkaa vastaan.

Suomi on voittanut kuudesta karsintapelistään neljä. Tappioita on tullut vain lohkon ylivoimaista suosikkia Italiaa vastaan.

Tuomisen mukaan Huuhkajien itseluottamus on kovalla tasolla.

– Usko siihen omaan tekemiseen. Varmaan itseluottamus on se suurin salaisuus. Kaikille on selkeää, mitä lähdetään tekemään. Se on jokaiselle helppoa. Ja hyvä joukkuehenki on. Tää on jengi isolla J:llä. Kaikki tukee toisiaan tuolla kentällä.

Suomen päävalmentaja Markku ”Rive” Kanerva saa Tuomiselta kehut. Hommaa ei tehdä maajoukkueessa monimutkaiseksi.

– Rive nosti mut ekaa kertaa maajoukkueen mukaan. Rive on helposti lähestyttävä valmentaja ja tekee selväksi, mikä se pelisysteemi on, ja miten sun pitää siinä periaatteessa toimia. Itselle on tosi helppoa ollut työskennellä Riven kanssa.

Mutta lauantaina haaste on kova. Bosnia-Hertsegovinallakin on yhä mahdollisuus EM-kisapaikkaan.

– Aika kovia yksilöitä. Laatupelaajia löytyy, vaikka Edin Dzeko ei olekaan mukana. Varpaillaan pitää kyllä olla. Kova matsi tulossa, kun on vielä vieraspeli. Tulevat varmasti kovaa päälle, koska heidän on pakko saada tulosta, Tuominen arvioi vastustajaa.

Kesäkuussa Tampereella Suomi voitti bosnialaiset 2-0. Tuominen ei ollut mukana, mutta katsoi pelin televisiosta.

– Niillä taisi olla vain pari vaarallisempaa paikkaa. Meillä puolustuspeli toimi tosi hyvin ja käytettiin meidän paikat hyvin. Siinä pelissä oli hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia, muistelee Tuominen näkemäänsä.

Tuomisen mukaan Huuhkajissa ei ajatella, että kaksi voittoa riittää kisapaikkaan.

– Ei sitä ole oikeastaan vielä miettinyt. Keskitytään vaan seuraavaan peliin ja mennään peli kerrallaan. Sitten kun pelit on pelattu, niin katsotaan, missä ollaan.

Bundesliigassa Augsburgin joukkueessa pelaava Fredrik Jensen ei hänkään halua mennä asioiden edelle. Tuomisen tavoin hän painottaa, että edetään peli kerrallaan.

– Kaikki Suomessa tietää meidän tilanteen. Ei se mikään salaisuus ole. Mutta se tärkein peli on aina se seuraava peli, eli Bosnia-peli. Kaikki fokus menee siihen peliin, eikä mietitä sen enempää, Jensen totesi Sport Contentille.

Ennusmerkit ovat lupaavat. Viime kesäkuussa Tampereella Suomi voitti Bosnia-Hertsegovinan 2-0. Lauantaina Zenicassa pelattavasta vierasottelusta Suomelle tasapelikin olisi merkittävä tulos kisapaikan kannalta.

– En ollut mukana edellisessä Bosnia-pelissä kesällä, kun olin loukkaantuneena. Mutta totta kai tietää, että Bosnia on hyvä futismaa ja niillä on huippupelaajia. Ihan varmasti tulee kova peli, mutta jätkät näytti kesällä, että Bosnia on voitettavissa, joten miksei uudestaan, arvioi Jensen.

Bosnia-Hertsegovinan ja Suomen ottelu alkaa lauantaina 12.10. kello 19 Suomen aikaa. Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun.

Haastattelut Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla kova maalivahtiosasto – kakkosmaalivahti loistaa nyt Serie A:ssa

Kommentoi Facebookissa