Valemedia trollaa Imatran ampumisia äärioikeiston venäläisvastaisuudeksi

Valemediat ovat tätä päivää. Uusi Twitter-tili jakaa tahallaan väärää tietoa Imatran ampumistapauksesta.

Valemediat ovat tätä päivää. Uusi Twitter-tili jakaa tahallaan väärää tietoa Imatran ampumistapauksesta. (Kuva Twitter)

Sekä yöllinen ampuja että naisuhrit ovat suomalaisia ja tunnistettu.

IMATRA Viime yönä Imatralla ravintola Vuoksenvahdin edustalla 23-vuotias imatralaismies ampui ilmeisesti luvallisella metsästyskiväärillä kolme naista kuoliaaksi. Tutkinnanjohtaja Saku Tielisen mukaan ase ei kuitenkaan ollut ampujan oma.

Paikalla ollut silminnäkijä on kertonut STT:lle, kuinka ampuja olisi noussut autosta, ampunut uhrinsa ja palannut takaisin autoon. Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksesta keskiyöllä, ampuja totteli kiinni otettaessa poliisin käskytystä.

Imatralaismiestä ei ole vielä kuulusteltu eikä poliisilla ole tietoa motiivista. Miehellä on kuitenkin aikaisempaa rikostaustaa, myös väkivaltarikoksista. Imatran seurakunta järjestää hartaustilaisuuden tänään Imatrankosken kirkossa kello 18.

Ikävän tapauksen tekee vieläkin ikävämmäksi se, että jotkut tahot ovat halunneet käyttää ampumistapausta poliittisiin tarkoitusperiinsä. Uusi Twitter-tili Imatran Uutiset on levittänyt tahallaan väärää tietoa, jonka mukaan äärioikeistolainen ampuja olisi surmannut venäläisiä naisia rasistisista syistä. Ampujan väitettiin kuuluvan Puolustusvoimien kantahenkilökuntaan.

Väitteet ovat perättömiä. (EDIT 14.25) Poliisin mukaan uhrit ovat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä kaksi toimittajaa. Puolustusvoimien tutkija Saara Jantunen on arvioinut Twitterissä, että kyseinen taho pyrkii aggressiivisesti levittämään huhutietoa erityisesti toimittajille ja uutistoimituksille. Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutisvuoksi.

 

Kommentoi Facebookissa