VaLePalle kolmas perättäinen lentopallomestaruus – finaalisarjan voitot suoraan neljässä ottelussa

VaLePan Olli Kunnarille lentopallomestaruus oli peräti kuudes.

VaLePan Olli Kunnarille lentopallomestaruus oli peräti kuudes. (Kuva AOP)

Neljännen finaalin Oulussa VaLePa voitti melkoisen jännitysnäytelmän jälkeen.

LENTOPALLO VaLePa Sastamala Tampere on miesten lentopallon Suomen mestari 2019. VaLePa löi finaalisarjassa oululaisen Ettan suoraan neljässä ottelussa voitoin 4–0. Neljännen finaalin VaLePa voitti Oulussa keskiviikkona melkoisen näytelmän jälkeen 2–3 (26–28, 25–19, 25–20, 23–25, 13–15).

Mestaruus oli seurahistorian viides ja kolmas perättäinen. Aiemmat mestaruudet olivat vuosilta 2012, 2014, 2017 ja 2018. Mitali oli VaLePalle yhdestoista ja kaikkiaan yhdeksäs perättäinen. Finaaliotteluita seura on nyt voittanut kaksitoista peräkkäin.

Ratkaiseva ottelu alkoi VaLePan hienoisessa komennossa ja se karkasi jo 12–19-johtoon, mutta Etta aloitti kovan takaa-ajon. Taistelu palkittiin, kun Etta nousi kahden eräpallon takaa tasoihin ja eräpalloon. Etta ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilaisuutta hyväksi, vaan VaLePa selviytyi erän voittajaksi lukemin 26–28.

Toisen erän alussa nähtiin finaalisarjan tasaisinta vaihtopallopelaamista aina tasatilanteeseen 10–10 asti. Tämän jälkeen Etta otti lukuisia torjuntapisteitä ja nousi jo 16–11-johtoon. VaLePa tuli kannoille kolmen peräkkäisen pisteen turvin, Etta kuitenkin voitti erän 25–19. Kolmannessa erässä kotijoukkue jatkoi siitä, mihin ennen pitkää taukoa jäi. Etta nykäisi reilun viiden pisteen kaulan, jota VaLePa alkoi kuroa kiinni, mutta Etta piti pintansa.

Neljännessä erässä jatkettiin Ettan komennossa ja kotijoukkue karkasi johtoon heti. Parhaimmillaan kotijoukkueen johto olikin jo 19–12, mutta siinä vaiheessa alkoi VaLePan kiri. Joukkue nousi loistavalla torjunta- ja puolustuspelillä 23–25-erävoittoon. Viidennessä erässä VaLePa oli lopussa vahvempi ja kuittasi erän lukemin 13–15 sekä voitti samalla mestaruuden.

Tällä kaudella VaLePa pelasi Mestaruusliigassa 45 ottelua voittaen niistä 36. Kotonaan VaLePa hävisi vain kolme ottelua 23:sta. Suomen Cupin joukkue voitti tammikuussa. Mestarijoukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa oli kokenut mestaruuden voittamisen jo aiemminkin.

Olli Kunnarille mestaruus oli peräti kuudes ja mitali kymmenes. Urpo Sivulalle ja Mikko Eskolle kulta oli puolestaan jo neljäs sekä Tommi Siirilälle kolmas. Toisen mestaruuden miehiä ovat Markus Kaurto, Erik Sundberg, Arttu Lehtimäki, Roni Rekomaa sekä Niko Suihkonen, kaikki olivat uusimassa viime kevään mestaruutta.

Kotimaisista pelaajista mestaruus oli ensimmäinen Mikko Karjarinnalle, Aaro Nikulalle sekä Ilari Toimelalle. Ulkomaalaisvahvistuksista juhlivat nyt ensimmäistä mestaruuttaan Suomessa Alan Domingos ja Arvis Greene. Päävalmentaja Radovan Gacicille kulta oli myös ensimmäinen.

  • Lähde Lentopalloliitto

Lue myös: Suomen miehet varmistivat jälleen pääsynsä EM-kisoihin – ”Suomalaiselle lentopallolle huima juttu”

Kommentoi Facebookissa