”Valitettavasti tämä on tulosurheilua” – Rovaniemen jalkapallo rajussa syöksykierteessä

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki. (Kuva AOP)

RoPS antoi päävalmentajalleen Vesa Tauriaiselle potkut. Joukkueen syöksykierrettä alemmalle sarjatasolle tuskin tällä toimenpiteellä estetään.

JALKAPALLO Veikkausliigassa jumbona taapertava Rovaniemen Palloseura tiedotti tiistaina antaneensa päävalmentajalleen Vesa Tauriaiselle potkut. Syynä valmentajan kenkimiseen oli seuran heikko menestys.

RoPS ei ole tällä kaudella voittanut yhtään ottelua. 15 ottelustaan joukkue on hävinnyt 13. RoPS on peräti 11 ottelun tappioputkessa.

– Valitettavasti tämä on tulosurheilua, ja näihin tuloksiin meidän on reagoitava. Päätös ei ollut helppo, mutta ratkaisu tehtiin molempien osapuolten hyvässä yhteisymmärryksessä, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteessa Niva ilmoittaa totuuden mukaisesti, ettei heikko menestys ole yksin valmentajan syytäkään.

– Vesse joutui meidän päävalmentajana todella haastavaan paikkaan. Ei tuloksista voi yksin häntä syyttää, vaan kyllä meilläkin on osamme. Vaikka tämä jakso päättyy, täytyy muistaa, että Vesse on tehnyt vuosien ajan erinomaista työtä rovaniemeläisten juniorijalkapalloilijoiden parissa. Tulos näkyy mm. meidän B-poikien menestyksessä.

Vesa Tauriainen itse ilmoittaa ymmärtävänsä seuran ratkaisun. Joukkue oli ajautunut tilanteeseen, jossa lukon avaaminen nykyisin eväin muodostui jo mahdottomaksi.

– Näen, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta ja toivon, että tällä ratkaisulla olisi positiivinen vaikutus lopputulokseen. Joukkue on nuori, ja pelaajissa on edelleen valtavasti potentiaalia. Nämä nuoret tulevat jatkamaan kasvuaan vielä tämänkin kauden aikana.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Tauriainen ei joudu tyhjän päälle.

– Palaan takaisin SantaSport / Lapin Urheiluakatemian palvelukseen jatkamaan nuorten pelaajien kehitystyötä, hän paljastaa.

RoPSin uusi päävalmentaja on Mikko Mannila. Hän joutuu epätoivoiseen haasteeseen. RoPSin pelaajamateriaalilla ei ole mahdollista menestyä pääsarjatasolla.

RoPS voitti Veikkausliigassa hopeaa 2015 ja 2018. Urheilullinen menestys oli erinomaisten valmentajien Juha Malisen ja Toni Koskelan ansiota. He pystyivät pienemmilläkin resursseilla rakentamaan menestyvän joukkueen.

Koskela siirtyi vuoden 2019 toukokuussa HJK:hon. RoPS sai tästä siirrosta muhkeat korvaukset, mutta seuran taloudellista alamäkeä korvauksilla ei enää kyetty estämään.

Viime vuosina RoPS on joutunut pudottamaan pelaajabudjettiaan merkittävästi, mikä näkyy urheilullisessa menestyksessä väistämättä. Tällä kaudella RoPSin pelaajabudjetti on 380 000 euroa, joka on sarjan toiseksi pienin. Valkeakosken Hakan budjetti on 5000 euroa pienempi.

RoPSin taloudellinen toiminta sai vielä viime vuosikymmenen puolivälissä vahvaa tukea seuran bingotalosta. Viime vuosina bingotalobisnes on lopahtanut, eikä uusia tulonlähteitä ole keksitty tilalle. Koronapandemia tietysti vauhdittaa syöksykierrettä.

Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että RoPS putoaa kauden päätteeksi Ykköseen. Rovaniemellä ei enää näytä olevan riittäviä resursseja Veikkausliigatason seuran pyörittämiseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS otti dramaattisen voiton – lataa paineita HJK:lle

Kommentoi Facebookissa