Valmentajaa vaihtanut Ässät hävisi taas – HPK hurjassa voittoputkessa

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Ässät vaihtoi päävalmentajaa, mutta joukkue kulkee yhä tappion tiellä. Lokakuussa valmentajaa vaihtanut HPK on vastaavasti voittanut yhdeksän ottelua putkeen.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. TPS kaatoi Ässät Porissa maalein 2-1.

Ässien uusi päävalmentaja Karri Kivi ei näin ollen saanut vieläkään voittotiliään auki Ässien peräsimessä, vaan turkulaiset veivät Porin Isomäestä kaikki jaossa olleet pisteet. Porilaisten tappioputki on nyt jo viiden ottelun mittainen.

Rauman Lukko juhli viime keväänä riemukkaasti Suomen mestaruutta pitkän tauon jälkeen, mutta tämä kausi ei ole alkanut ruusuisesti. Keskiviikkona Lukko palasi yhden voittopelin jälkeen jälleen tappioiden tielle, kun se hävisi HPK:lle voittomaalikilpailun jälkeen 3-4.

HPK:lla kulkee nyt kesken kauden päävalmentajaksi tulleen Jarno Pikkaraisen johdolla mainiosti, sillä se on voittanut nyt jo yhdeksän ottelua putkeen. Samalla HPK on noussut sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Lukko on vasta sijalla 12. Se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Vaasassa nähtiin viihdyttävä ottelu, kun Sport ja HIFK kohtasivat. HIFK voitti fyysisen ja tiukan taiston 3-2.

Työmiesten ilta oli varmasti HIFK:n ”Muulin” eli Micke-Max Åstenin mieleen. Hän ja koko muu HIFK:n nelosketju väänsi koko illan Sportin nelosketjua vastaan ja laidat ryskyivät.

– No joo, kyllä se aikamoista miekkailua oli. Kova työnteko palkittiin tänään. Ei täällä Pohjanmaalla saa yhtään mitään ilmaiseksi, eikä saa missään muuallakaan. Vastustaja Sport on tuollainen ”karvapersejengi”, vanhoja äijiä ja kovia vääntää. Hyvin pystyimme vastaamaan siihen, Åsten veisteli C Moren haastattelussa.

Åsten teki omaa työtänsä. Suu kävi ja laidat ryskyivät.

– Tuommoisia jouluisia pikkuvääntöjä. Vähän törmäiltiin puolin jos toisin, Åsten kuittasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jääkiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinonen on kuollut – syöpä vei kiekkokaukaloiden taiteilijan

Kommentoi Facebookissa