Valmentajalegenda veikkaa Valioliigan mestaria – ”Laittaisin rahat likoon Liverpoolin puolesta”

Louis van Gaal suitsuttaa Jürgen Kloppin tehneen Liverpoolista todellisen taistelukoneen.

Louis van Gaal suitsuttaa Jürgen Kloppin tehneen Liverpoolista todellisen taistelukoneen. (Kuva AOP)

Louis van Gaal arvioi, että Valioliigaa johtava Liverpool on suurin suosikki mestariksi.

JALKAPALLO Hollantilainen valmentajalegenda Louis van Gaal antoi veikkausvihjeen niille, jotka ovat kiinnostuneita Valioliiga-mestaruuden vedonlyönnistä.

Jürgen Klopp on päävalmentajana tehnyt Liverpoolista todellisen taistelukoneen – sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Jos siis laittaisin rahat peliin yhden seuran puolesta liigassa, olisi se Liverpool, van Gaal sanoi The Mirror -lehdelle.

Liverpool hävisi kuitenkin Valioliigan huippukamppailun maalein 2–1 Manchester Citylle, joka on jäänyt liverpoolilaisista vain neljä pistettä.

– Liverpoolin joukkue ei perustu pelaajien korkeimpaan tasoon. Itse asiassa parhaat pelaajat ovat Cityssä, van Gaal pohti.

Samalla van Gaal antoi risuja Josep Guardiolan luotsaamalle Manchester Citylle.

– Se hetki, kun hänen joukkueensa pitää puolustaa, he näyttävät kamalalta. Liverpoolilla on joukkue, joka osaa puolustaa paljon paremmin. Se johtuu siitä, että Klopp on harjoituttanut heistä joukon, joka taistelee, olipa heillä pallo tai ei.

– Älkää käsittäkö minua väärin. Rakastan yhä nähdä Cityn pelaavan. Mutta se tapa, jolla Klopp saa Liverpoolin pelaamaan, on ehdottomasti fantastinen.

Jokainen tappio sattuu

Vedonlyöntitoimistot ovat kertoimiensa perusteella sitä mieltä, että Liverpool on suurin suosikki mestariksi. Esimerkiksi Unibet ja Betsafe antavat tämän jutun kirjoitushetkellä Liverpoolin mestaruudelle kertoimeksi 1,80, kun taas Manchester Cityn mestaruudelle ne antavat kertoimeksi 2,20.

Vaikka Tottenham on jäänyt vain kaksi pistettä Manchester Citystä, eivät edellä mainitut vedonlyöntitoimistot laske juuri minkäänlaista mahdollisuutta lontoolaisten mestaruudelle. Ne molemmat antavat Tottenhamin Valioliiga-mestaruudelle jättikertoimen 21,00.

Van Gaal näkee Tottenhamillakin mahdollisuuksia.

– Jännitystä on valtavasti nyt. On kolme joukkuetta, jotka voivat voittaa mestaruuden – emme voi jättää Tottenhamia laskuista pois, hän sanoo.

Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold toteaa, ettei liverpoolilaisten pidä laittaa päätä pensaaseen sen takia, että joukkueen voittoputki meni poikki viime Valioliiga-pelissä Manchester Cityä vastaan.

Sen sijaan Liverpool voi Alexander-Arnoldin mukaan ottaa mallia siitä, miten monia ennätyksiä rikkonut Guardiolan miehistö reagoi oman voittoputkensa katkeamiseen viime kaudella.

– Jokainen tappio sattuu. Manchester Citylle häviäminen on hyvin vaikeaa, koska meillä oli niin pitkä tappioton putki. Tiesimme mielemme sopukoissa, että häviäisimme lopulta jonkun pelin, koska jalkapallo on sellaista.

– Mutta Cityn tappioton putki katkesi Anfieldilla viime kaudella tähän samaan aikaan vuodesta, ja he vastasivat menemällä toiseen pitkään voittopelien putkeen. Niin huippujoukkueet toimivat, ja niin meidän pitää toimia.

Seuraavalla Valioliiga-kierroksella Liverpool matkustaa Brighton & Hove Albionin kotikentälle, kun taas Manchester City isännöi Wolvesia.

Lue myös: Joutuuko FC Barcelona etsimään uuden päävalmentajan? – ”En tiedä mitä teen ensi kaudella”

Kommentoi Facebookissa