Valmentajapotkut jo syyskuussa – Ilvekseltä nopeaa toimintaa

Ilves antoi Karri Kivelle potkut jo syyskuun puolella.

Ilves antoi Karri Kivelle potkut jo syyskuun puolella. (Kuva Liiga)

Tampereen Ilveksen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Karri Kivi sai potkut.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kausi ei ole edennyt edes lokakuun puolelle, mutta ensimmäiset valmentajapotkut on jo nähty. Tampereen Ilves tiedotti maanantaina vapauttaneensa päävalmentajansa Karri Kiven tehtävistään ja nostaneensa tämän tilalle apuvalmentajana toimineen Jouko Myrrän.

Kiven komennossa Ilves ehti syyskuussa pelata seitsemän pääsarjaottelua. Niistä joukkue hävisi kuusi. Sarjataulukossa Ilves on viimeisenä.

Kiven kenkiminen sai sinettinsä viime lauantaina. Ilves hävisi Oulussa Kärpille 0-5. Kärpät teki ensimmäisessä erässä viisi maalia ja kaksi erää olikin sitten pelkkää pelailua.

Pelillisesti Ilves on ollut aika lailla sekaisin. Maalivahtipeli on luvalla sanoen ollut surkeaa. Jos neljä maalia menee omiin ottelua kohden, on pelejä vaikeaa voittaa.

– Joukkueen pelillinen ilme, pelikuri ja puolustuspelaaminen ovat olleet hukassa liigakauden alettua, ja siksi päädyimme tekemään muutoksen. Meillä on kova luotto joukkueeseemme ja siihen, että Jouko Myrrä päävalmentajana yhdessä muun valmennusryhmänsä kanssa on oikea mies palauttamaan Ilveksen peli-identiteetin, mikä mahdollistaa myös paremman urheilullisen menestyksen, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Kivi on menestynyt valmentaja. Hänen komennossaan Ässät voitti Suomen mestaruuden 2013. Vuonna 2014 Kivi valmensi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestariksi.

Ilveksessä Kivi ehti toimia päävalmentajana vuodesta 2016. Kolmen vuoden aikana Ilves sai taloudellisen tilanteensa raiteilleen ja Kivi sai toiminnastaan paljon kehuja. Tämän kauden ennakoissa Ilveksen spekuloitiin taistelevan kärkipäässä.

Kesken kauden tehdyt valmentajavaihdokset eivät viime vuosina ole tuottaneet kaksista jälkeä. Kiven erottamisessa Ilves otti riskinkin, mutta jahkailu olisi voinut olla vieläkin suurempi riski. Kausi on vielä niin alussa, että tilanne on pelastettavissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tapparalla hurja voittoputki – ”Heh, meillä on hyvä meininki”

Kommentoi Facebookissa