Valmentajien vaihtoviikko alkoi tuplapotkuilla

Tuomas Tuokkola luotsaa jatkossa KooKoota, Kari Heikkilä siirtyi Rauman Lukon valmentajaksi. (Kuva KooKoo)

Tuomas Tuokkola ja Kari Heikkilä ovat menestyneitä kiekkovalmentajia.

JÄÄKIEKKO Kiekkomaailma osasi jo odottaa, että Suomen rikkaimpiin seuroihin kuuluva, mutta Liigan jumbosijalla majaileva Rauman Lukko vaihtaisi valmentajaa minä päivänä tahansa. Risto Dufvan apuvalmentajan pestistä päävastuuseen nostettu Juha Vuori ei ole saanut länsirannikon kiekkoilijoita lentoon. Raumalaisten uudeksi päävalmentajaksi on kiinnitetty Kari Heikkilä.

– Lähdimme yhdessä tekemään täksi kaudeksi isompaa muutosta ja rakentamaan täysin uutta projektia. Valitettavasti emme saaneet aikaiseksi sitä mitä haimme, toimitusjohtaja Timo Rajala sanoo.

Huolimatta suuresta pelaajabudjetista Dufvan vuosien kestomenestyjän Lukon pelaajamateriaali ei vaikuta paperilla liigan parhaalta, mutta joukkueesta ei myöskään ole huokunut tarvittavaa taisteluhenkeä. Onko raha tuudittanut kaikki liian tyytyväisiksi, Lukon toimistollakaan ei ole tarvinnut puristaa tosissaan mailaa, kun jokavuotiset satojen tuhansien eurojen tappiot kuitataan aina tukiyhdistyksen onnistuneen liiketoiminnan avulla.

Lukon ja Kari Heikkilän välinen valmennussopimus kattaa loppukauden 2016–17. Heikkilä aloittaa tehtävässään välittömästi. Valmentajat Timo Saarikoski ja Jesse Welling, maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio ja fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl jatkavat apuna.

Heikkilä valmensi viime syys- ja talvikaudella KHL-joukkue Riian Dynamoa ja tammikuusta eteenpäin Tampereen Ilvestä. Liigassa Heikkilä on valmentanut myös HPK:ta, Espoon Bluesia ja Oulun Kärppiä, jossa hän saavutti vuonna 2003 SM-hopeaa ja vuotta myöhemmin Suomen mestaruuden.

KHL:ssä Kari Heikkilä on valmentanut Riian Dynamon lisäksi Lokomotiv Jaroslavlia, Metallurg Magnitogorskia, Dinamo Minskiä ja Neftehimikiä. Lokomotiv Jaroslavlin peräsimessä Heikkilä saavutti KHL:n historian ensimmäisen kauden 2008–09 päätteeksi hopeaa ja Metallurg Magnitogorskin hän luotsasi itäisen konferenssin finaaliin keväällä 2011. Heikkilä toimi vuosien 2011–2012 aikana myös Valko-Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.

Liigasssa myös toiseksi viimeisenä roikkuva KooKoo on antanut potkut päävalmentajalleen Petri Mattilalle.

– Emme ole tyytyväisiä joukkueen tämän hetken suorittamiseen emmekä saavutettuihin tuloksiin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Uusi päävalmentaja on Tuomas Tuokkola, sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi myös ensi kauden. Muu valmennusryhmä eli valmentajat Mikko Haapakoski ja Jari Kauppila sekä maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen  jatkavat Tuokkolan apuna.

– Tuokkola valikoitui ehdokkaiden joukosta selvästi kärkeen. Hän on valmentajaprofiililtaan ja peli-ideologialtaan meille erinomainen vaihtoehto, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen toteaa.

Tuomas Tuokkola on myös kokenut urallaan valmentajan karun arjen. Edellisellä kaudella kuopiolaiset liigan runkosarjan voittoon vienyt Tuokkola sai väistyi KalPassa juuri ennen kauden 2012–13 alkua. Uusi pesti löytyi vuoden 2013 alussa Ilveksestä, kun tamperelaisseura antoi lähtöpassit Raimo Helmiselle. Tuokkolan aika Ilveksessä loppui, kun Kari Heikkilä tuli hänen tilalleen tämän vuoden alussa. Nyt Ilvestä luotsaa Karri Kivi.

Kommentoi Facebookissa