Valoa synkkyyteen – suomalaiskotka toiselle kierrokselle mäkiviikolla

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka.

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka. (Kuva All Over Press)

Antti Aalto selviytyi Innsbruckissa toiselle kierrokselle. Hän oli lopputuloksissa 24:s.

MÄKIHYPPY Antti Aalto onnistui hyvin Keski-Euroopan mäkiviikon Innsbruckin osakilpailussa. Aalto leiskautti toiselle kierrokselle päihitettyään siivullaan ensimmäisen kierroksen parivastustajansa Saksan Pius Paschken. Toisella kierroksella Aalto paransi vielä ja oli tuloksissa 24:s.

Aalto pääsi käynnissä olevalla mäkiviikolla ensi kertaa toiselle kierrokselle. Oberstdorfissa Aalto hyytyi ensimmäiselle kierrokselle ja Garmisch Partenkirchenissa karsintaan.

– Hyvin samankaltaisia hyppyjä oli tänään. Ei ne vielä olleet mitään nappisuorituksia, mutta hyvä, että irtoaa kuitenkin muutama piste, Aalto kommentoi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.

Aallon valmistautuminen meni jalkavamman takia pieleen. Innsbruckissa saatiin jo valoa. Kauttaan Aalto jatkaa optimistisin odotuksin.

– Pikkuhiljaa asiat loksahtavat. Kautta on vielä hyvin jäljellä. Vielä on aikaa saada homma hyville raiteille, Aalto sanoi YLE:lle.

Aalto oli Innsbruckin kisan ainoa suomalainen. Niko Kytösaho ja Andreas Alamommo jäivät karsintaan.

Eetu Nousiainen lähti Garmischin karsinnan jälkeen kotiin harjoittelemaan ja Alamommo hälytettiin tilalle. Suomalaisten kokonaistasoon se ei ole vaikuttanut. Menestys on täysin Aallon varassa.

Innsbruckin kisan voittoon leiskautti Norjan Marius Lindvik. Hän voitti myös edellisen kisan Garmisch-Partenkirchenissä.

Mäkiviikko päättyy loppiaisena Bischofshofenin kilpailuun.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Kommentoi Facebookissa