Valot sammuvat WWF:n Earth Hourissa – huoli ilmastonmuutoksesta yhdistää ympäri maailman

Kivimiehet Helsingin Rautatientorilla osallistuvat myös WWF:n Earth Houriin.

Kivimiehet Helsingin Rautatientorilla osallistuvat myös WWF:n Earth Houriin. (Kuva Raine Laaksonen/ WWF Suomi)

Maailman suurin ilmastotapahtuma sammuttaa valot kansainvälisesti tunnetuista maamerkeistä.

EARTH HOUR Suomessa valot sammuvat kymmenistä tunnetuista maamerkeistä lauantaina 30.3. kello 20.30. Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour näkyy suurkaupungeissa ympäri maailman. Miljoonat ihmiset näyttävät huolensa ilmastonmuutoksesta.

WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi. Vuonna 2018 mukana oli yhteensä ennätykselliset 188 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä.

Tapahtuma sammuttaa valot lukuisista kansainvälisesti tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Burj Khalifa -tornista Dubaissa, Punaiselta torilta Moskovassa ja Ateenan Akropoliilta. Myös Eiffel-torni Pariisissa, Big Ben ja London Eye -maailmapyörä Lontoossa ja Empire State Building Yhdysvalloissa sammuttavat valojaan. Valojen sammuttamisella maamerkit näyttävät symbolisen eleen ilmaston puolesta.

Suomessa valot sammuvat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Yleisradion linkkitornista, keskustakirjasto Oodista ja Tuomiokirkosta, Lahdessa hyppyrimäestä, Turussa Aurajoen rannalta sekä Tampereella Särkänniemestä ja Näsinneulasta.

– Ihmiset ovat jo ottaneet vastuuta ja ilmaisseet huolensa ilmastonkriisistä. Päättäjien on nyt kannettava sama vastuu ilmastonmuutoksen torjumisesta ja luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Lisäksi mukana on kymmeniä erilaisia ilmastotempauksia. Luvassa on esimerkiksi tulishow-näytöksiä Espoossa ja Tampereella, julistenäyttely Lahdessa, kasvisnyyttärit Salossa, ilmastokonsertteja Hämeenlinnassa ja Lohjalla sekä Earth Hour -luontoretkiä Hollolassa ja Kuusamossa. Suomessa on myös yksi maailman pohjoisimmista Earth Hour -tapahtumista, kun valot sammuvat Utsjoen kirkosta.

  • Katso paikkakuntasi Earth Hour -tapahtumat tästä

Lue myös: Ilmastonmuutos heilauttaa petojen ja saaliiden suhteita – uusia lajeja leviää pohjoiseen

Kommentoi Facebookissa