Valtakunnallinen Koiranpäivä tulee taas – Suomessa on noin 800 000 koiraa

Koiranomistajan arkea helpottaa se, että koira on tervetullut eri paikkoihin. (Kuva Kennelliitto)

Kennelliitto kutsuu kaikkia mukaan rakentamaan koiraystävällistä Suomea.

KOIRANPÄIVÄ Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan vuosittain 24.4. Tänä vuonna tapahtumasta vastaava Suomen Kennelliitto kutsuu kaikki koiranomistajat, yritykset, yhteisöt ja organisaatiot rakentamaan yhdessä koiraystävällistä Suomea.

– Erityisesti toivomme saavamme koirakansan eri puolilla Suomea liikkeelle Koiranpäivän yhteislenkkien merkeissä, kannustaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen.

Suomessa on Taloustutkimuksen helmikuussa 2023 julkaistun arvion mukaan noin 800 000 koiraa. Joka viidennessä taloudessa on koira. Koiranomistajan arkea helpottaa se, että koira on tervetullut eri paikkoihin, ja koiran kanssa pääsee liikkumaan helposti paikasta toiseen myös julkisissa liikennevälineissä.

Monet Kennelliiton jäsenyhdistykset, koiraharrastusporukat ja muut toimijat järjestävät Koiranpäivänä erilaisia tapahtumia, joihin kaikki koirista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kymmenillä eri paikkakunnilla järjestetään #Laumaliikkuu-lenkkejä, joille voi tulla mukaan koiransa kanssa – tai ilman koiraakin – ja tutustua erilaisiin koiriin ja koiraharrastajiin.

Yhteiselo koiran kanssa tekee tutkitusti ihmiselle hyvää myös työpaikalla silloin, kun se on työn luonteen ja työpaikan olosuhteiden kannalta mahdollista. Kennelliitto kannustaa työpaikkoja siihen, että työntekijät voivat yhdessä sovituilla ehdoilla tuoda koiran mukaan työpaikalle maanantaina 24.4.

Kennelliitto julkaisee Koiranpäivänä myös maksutonta koira-aiheista oppimateriaalia ala-asteen kouluille ja kerhoille. Materiaalin avulla halutaan jakaa lapsille tietoa koirista, niiden hyvinvoinnista ja koirien ihmiselle hyvää tekevästä vaikutuksesta sekä koirien kanssa harrastamisesta.

Pärre Pystykorvan seikkailut -opas opettajille ja kerhonohjaajille koostuu tarinasta, johon nivoutuu erilaisia asiakokonaisuuksia. Oppaan ohella julkaistaan tehtäviä oppilaille. Materiaalit julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Painettua opettajan opasta voi tilata Kennelliiton verkkosivuilla osoitteessa www.kennelliitto.fi/oppimateriaalit. Sivustolta löytyvät sekä oppilaiden tehtävät että opettajan opas pdf-muodossa.

Tietoa Koiranpäivän tapahtumista ja #Laumaliikkuu-lenkeistä saa Koiranpäivän verkkosivuilta ja Facebook-sivulta. Yhteislenkin tunnelmia voi jakaa edelleen sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Sankarikoirat pelastivat ihmishenkiä – varoittivat tulipaloista, löysivät eksyneitä ja havaitsivat vaaratilanteita

Kommentoi Facebookissa