Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen pidätetty virantoimituksesta – syynä koulutushankinnat veljen firmalta

Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet.

Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet. (Kuva AOP)

Keskusrikospoliisi epäilee Nissisen rikkoneen virkavelvollisuuttaan tahallaan eikä huolimattomuuttaan.

VALTAKUNNANSYYTTÄJÄ Oikeusministeriö on pidättänyt valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virantoimituksesta toistaiseksi. Syynä on Nissiseen kohdistuva rikostutkinta, joka on syyteharkinnassa oikeuskanslerinvirastossa.

Nissinen on ollut 30.8. saakka itse hakemallaan virkavapaalla, mutta hän ei ole hakenut virkavapautta lisää. Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet.

Kyseessä on tapaus, jossa Matti Nissisen epäillään osallistuneen esteellisenä hankintoihin, joissa oli ostettu johtajakoulutusta syyttäjälaitokselle. Koulutusyhtiön hallituksen puheenjohtajana oli hänen veljensä ja hankintojen arvo yli 74 000 euroa. Keskusrikospoliisi epäilee Nissisen rikkoneen virkavelvollisuuttaan tietoisesti eikä huolimattomuuttaan.

Oikeusministeriö valmistelee viransijaisen nimittämistä valtakunnansyyttäjän virkaan. Valtioneuvoston esitys presidentille viransijaisen nimittämisestä on tarkoitus antaa ensi viikolla. Tehtävää hoitaa tällä hetkellä apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Kommentoi Facebookissa