Valtakunnansyyttäjä saa itse syytteen – tapaus käsitellään korkeimmassa oikeudessa

Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet.

Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet. (Kuva AOP)

Oikeusministeriö on jo pidättänyt valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen toistaiseksi virantoimituksesta.

VALTAKUNNANSYYTTÄJÄ Apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen on päättänyt nostaa syytteen valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Apulaisoikeuskanslerin mukaan on todennäköisiä syitä epäillä Nissisen osallistuneen esteellisenä syyttäjälaitoksen johtamisvalmennushankintojen käsittelyyn.

Kyseessä on tapaus, jossa oli ostettu johtajakoulutusta syyttäjälaitokselle yhtiöltä, jonka hallituksen puheenjohtajana oli Matti Nissisen veli. Hankintojen arvo oli yli 74 000 euroa. Keskusrikospoliisi epäilee Nissisen rikkoneen virkavelvollisuuttaan tietoisesti eikä huolimattomuuttaan.

Oikeusministeriö on jo pidättänyt valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virantoimituksesta toistaiseksi, Nissinen oli elokuun loppuun asti itse hakemallaan virkavapaalla. Oikeusministeriön käsityksen mukaan Nissisen edellytykset hoitaa valtakunnansyyttäjän virkaa rikosasian käsittelyn ajan ovat heikentyneet.

Nissinen on esitutkinnassa kiistänyt rikosepäilyn virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen syytteensä käsitellään korkeimmassa oikeudessa.

Kommentoi Facebookissa