Valtio maksaa sittenkin Matti Nykäsen hautajaiset – pienimuotoinen polttohautaus perhepiirissä

Matti Nykänen ponnisti kansainväliselle huipulle ikimuistoisesti vuonna 1982.

Matti Nykänen ponnisti kansainväliselle huipulle ikimuistoisesti vuonna 1982. (Kuva AOP)

Myös Jyväskylän kaupunki on alkanut uudelleen valmistella mäkihyppääjälle patsasta.

MÄKIHYPPYLEGENDA Nelinkertaisen mäkihypyn olympiavoittajan, kuusinkertaisen MM-kultamitalistin sekä 13 Suomen mestaruutta voittaneen Matti Nykäsen hautajaisista on keskusteltu tiiviisti viimeisten viikkojen ajan.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoi ensin selvittävänsä mahdollisuutta valtiollisiin hautajaisiin, jollaisen ovat saaneet ainoataan viisi urheilijaa aikaisemmin. Matin puoliso ja muut läheiset päätyivät kuitenkin pienimuotoiseen polttohautaukseen.

– Matti tuhkataan, ja uurna lasketaan muutaman viikon päästä hautajaisista Ensio-isän viereen Jyväskylän hautausmaalle, puoliso Pia Nykänen kertoi Seiska-lehdelle.

Tänään ministeri Sampo Terho kuitenkin ilmoitti, että omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset.

– Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Terho kertoi tekstiviestillä asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Seiskalle.

Ministerin avustaja Toni Ahva on myös vahvistanut, että opetus- ja kulttuuriministeriö on valmis korvaamaan Matti Nykäsen hautajaiskuluja 20 000 euroon asti. Kyseessä eivät kuitenkaan ole valtiolliset hautajaiset, joista päättäisi valtioneuvosto.

Myös Jyväskylän kaupunki on alkanut uudelleen valmistella Matti Nykäselle patsasta. Kaupunki ehti muutama vuosi sitten hylätä patsassuunnitelman, lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Lue myös: Näin Matti Nykäsen mitalikokoelma pelastettiin – ”Vaarana oli mitalien joutuminen vääriin käsiin ja ulkomaille”

Kommentoi Facebookissa