Valtio myi jälleen omistustaan – nyt vuorossa oli hyötyajoneuvojen huoltopalvelu

– Valtiolla ei ole strategista intressiä Raskoneen omistukseen, sanoo omistajaohjausministeri Mika Lintilä.

– Valtiolla ei ole strategista intressiä Raskoneen omistukseen, sanoo omistajaohjausministeri Mika Lintilä. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Valtio on myynyt Raskone-omistuksensa monialakonserni Lease Deal Groupille.

TALOUS Suomen valtio on myynyt 85 prosentin omistuksensa hyötyajoneuvojen huoltopalveluja tarjoavasta Raskone Oy:stä suomalaiselle monialakonserni Lease Deal Group Oyj:lle.

Valtiolle tuloutuu 7,2 miljoonaa euroa, joka sisältää Raskoneelle myönnetyn pääomalainan takaisinmaksun. Valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö Governia Oy myi samalla kaupalla 15 prosentin omistuksensa Raskone Oy:stä.

– Valtion omistajapoliittiseen linjaan kuuluu, että tarvittaessa omistuksista voidaan hallitusti luopua, mutta toisaalta tarvittaessa voidaan yhtiöitä myös perustaa, toteaa valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Raskonen liikevaihto vuonna 2016 oli 65,5 miljoonaa euroa ja se työllisti lähes 500 henkeä.

– Valtiolla ei ole strategista intressiä Raskoneen omistukseen ja kauppa vahvistaa yhtiön mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä haastavassa markkinatilanteessa, Lintilä jatkaa.

Lease Deal Group -konsernin toimialoja ovat muun muassa kiinteistösijoittaminen, kiinteistöihin liittyvä palveluliiketoiminta ja ajoneuvojen myynti- ja huoltoliiketoiminta.

Uusi omistaja aikoo kasvattaa Raskonetta kannattavasti, kehittää yhtiön innovatiivisia palveluja sekä lisätä henkilöstön osaamista ja aktiivisuutta. Lease Deal Groupin mukaan kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta yhtiön henkilöstöön.

– Raskone on viime vuosina kehittänyt toimintaansa uusilla palveluilla, kuten suositulla Yölinjalla, jossa kuljetuskalustoa korjataan nopeasti yön aikana ajokuntoon. Uskomme tällaisille palveluille olevan kysyntää tulevaisuudessa, sanoo Lease Deal Groupin toimitusjohtaja Mikko Aaltonen.

Kommentoi Facebookissa