Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan tilanne kiristyy – puhemiehistö esittää virasta pidättämistä esitutkinnan ajaksi

Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä tapauksessa rikokseen.

Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä tapauksessa rikokseen. (Kuva VTV)

Eduskunnan puhemiehistö kuuli valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikaria.

ESITUTKINTA Eduskunnan puhemiehistö kuuli maanantaina 29. maaliskuuta valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikaria. Kuulemisen aiheena oli pääjohtajan toiminta ja sen vaikutus tarkastusviraston asemaan.

Kuulemisen perusteella puhemiehistö esittää kansliatoimikunnalle pääjohtajan virasta pidättämistä esitutkinnan ajaksi. Pääjohtajan toimia selvitetään sekä eduskunnan tarkastusvaliokunnan että Keskusrikospoliisin toimesta. Myös oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty useita kanteluja. Nämä tahot ovat kuitenkin pidättäytyneet ryhtymästä toimenpiteisiin, koska poliisi jo tutkii asioita.

Mediassa on uutisoitu laajasti Yli-Viikarin rahankäytöstä virassaan. Valtio on maksanut muun muassa runsaasti matka- ja edustuskuluja sekä tuhansilla euroilla myös kampaus- ja stailauspalvelujen hankintoja.

Eduskunnan kansliatoimikunnan kokous on tiistaina 30. maaliskuuta. Kansliatoimikunta huomauttaa, että pääjohtajan on nimittänyt eduskunnan täysistunto, joten kansliatoimikunnalla ei ole mahdollisuutta pääjohtajan irtisanomiseen.

Lue myös: Teeveestä tuttu ehdokas vetäytyi vaaleista – ”Sata päiväsakkoa ei ole ihan pieni rangaistus”

Kommentoi Facebookissa