Valtteri Bottakselle kylmää kritiikkiä – ”Hän hukkasi maailmanmestaruuden”

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

F1-kausi ei ole edes puolessa välissä, mutta Valtteri Bottaksen mestaruusmahdollisuuksien väitetään jo menneen.

FORMULA 1 Valtteri Bottas voitti heinäkuun alussa Itävallassa ajetun F1-kauden avauskilpailun. Suomalainen media hehkutti jälleen, että Bottas voisi viimeinkin voittaa maailmanmestaruuden.

Kauden avauskilpailun jälkeen Bottas on tarjoillut kuitenkin pelkkiä pettymyksiä. Viime sunnuntain Barcelonan osakilpailu oli häneltä luvalla sanoen heikko esitys.

– Paska lähtö, helvetin kuuma ja mitäänsanomaton tulos. Eipä tuohon nyt mitään muuta oikein voi sanoa, Bottas summasi C Moren haastattelussa.

Kolmanneksi sijoittunut Bottas hävisi ajamalla tallikaverinsa Lewis Hamiltonin lisäksi Red Bullin Max Verstappenille. Mercedeksen auto on Red Bullia selvästi nopeampi, mutta Bottas antoi surkealla startillaan liikaa tasoitusta, eikä hänen kisavauhtinsa riittänyt Verstappenin haastamiseen.

Kauden kuudesta osakilpailusta neljä voittanut Hamilton johtaa MM-sarjaa selvällä erolla. Bottas on jo 43 pisteen takamatkalla.

Entinen F1-ajaja Robert Doornbos laukoo Bottaksesta tylyä kieltä.

– Hän hukkasi jälleen maailmanmestaruuden, Doornbos lataa Bottaksesta GPBlog-sivuston mukaan.

Doornbos ei kritisoi Bottasta ensimmäistä kertaa. Välillä kritiikki on ollut suomalaista kohtaan turhankin tylyä, mutta Barcelonan kisatapahtumien osalta moni jakaa Doornbosin näkemyksen.

– Hän ei ollut tarpeeksi aggressiivinen. Hänen olisi pitänyt kuroa Maxin (Verstappen) ero umpeen ja päästä Lewisin auton imuun. Mutta hän antoikin vain Maxin ajaa vapaasti. Tämä oli hänen viimeinen mahdollisuutensa taistella mestaruudesta, Doornbos ilmoittaa.

Juttuvinkki: Historiaa jo ennen Kekeä – Formula ykkösissä kilpaili suomalaistallikin

Startti ratkaisee F1-kisoissa nykytilanteessa jo paljon. Bottas jäi heikolla startillaan hitaampien autojen taakse.

Doornbos painottaa, ettei Bottas ollut riittävän aggressiivinen.

– Startissa on vain puristettava. Ykkösmutkaan on matkaa miltei kilometri. Toisin sanoen Bottaksen alku oli liian pehmeä, sillä pian sen jälkeen hänet ohitti myös Lance Stroll, ja toisessa mutkassa Sergio Perez oli jo lähes kiinni hänessä, Doornbos ilmoittaa.

Ennusmerkit eivät lupaa Bottakselle hyvää. Kahtena edellisenäkin kautena Bottas aloitti kautensa hyvin, mutta koki sen jälkeen vaikean jakson. Hamilton pääsi pisteissä karkuun.

F1-kaudesta on takana kolmasosa. Matemaattisesti Bottaksella on kaikki mahdollisuudet mestaruuteen.

Haastaakseen Hamiltonin, olisi Bottaksen kuitenkin otettava ryhtiliike jo ensi viikolla ajettavassa Belgian Span osakilpailussa. Tilanteen pelastaminen vaatii nyt välitöntä voittoputkea.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottakselta heikko esitys Barcelonassa

Kommentoi Facebookissa