Valtteri Bottakselle valtava pettymys Bakussa

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jäi Bakun katuradalla aika-ajoissa kymmenenneksi.

FORMULA 1 Azerbaidzhanin Bakun katuradalla nähtiin lauantaina värikäs aika-ajo. Paalupaikan nappasi Ferrarin Charles Leclerc, joka oli yltänyt paalulle myös edellisessä kisassa Monacossa, jossa ei päässyt kuitenkaan starttaamaan.

Useat kolarit sävyttivät iltapäivää. Jokaisessa sessiossa vähintään yksi kuljettaja kolaroi seinään.

Myös viimeinen osio päättyi kolariin. Alpha Taurin Yuki Tsunoda ajoi kolmosmutkassa päin seinää, ja sessio jouduttiin keskeyttämään. Tsunodan perässä Ferrarin Carlos Sainz vaurioitti autoaan jouduttuaan tekemään äkkijarrutuksen japanilaisen virheen jälkeen.

Hallitseva maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton sijoittui aika-ajoissa toiseksi. MM-sarjan kärkimies Red Bullin Max Verstappen oli kolmas.

Mercedeksen Valtteri Bottakselle aika-ajo ei ollut mannaa. Hänen viimeinen vetonsa meni pieleen Tsunodan mällin vuoksi ja tuloksena oli vasta kymmenes ruutu.

Bottas kommentoi suoritustaan heti Ziggo Sportin haastattelussa. Hän ei laittanut tulostaan vain huonon tuurin piikkiin.

– Punaisen lipun suhteen oli epäonnea, mutta ei muuten. Minulla ei ole vastauksia. Tämä on erittäin outoa. Minulla ei vain ole vauhtia täällä. Painan aivan rajoilla koko ajan, mutten pääse lujempaa. Jos yritän enemmän, olen seinässä.

Bottasta muistutettiin, että hän on ollut aiemmin todella nopea Bakussa ja hän on myös voittanut kyseisellä katuradalla.

– Tiedän, miten täällä ajetaan nopeasti ja kuinka ajetaan aivan rajoilla. En tiedä mistä on kyse. Jokin on mielestäni pielessä. En vain pääse lujempaa.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 14:s. Tulos vastasi suunnilleen odotuksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottakselle karmaiseva pettymys Monacossa

Kommentoi Facebookissa