Valtteri Bottaksen jatko on yhä auki

Kuva Kick Sauber Stake

Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat 2026 huomattavasti.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksella ei ollut Kanadan F1-kisaviikonlopun alla uutta kerrottavaa sopimustilanteestaan.

Bottaksen sopimus Audiksi muuttuvan Sauberin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Bottas on tiettävästi neuvotellut Williamsin ja Haasin kanssa, mutta sopimusta ei ainakaan vielä ole tullut.

F1-journalisti Scott Mitchell-Malm uskoo, että Formula ykkösissä nähdään ensi kaudella ainakin kolme uutta kuljettajaa. The Race Podcastissa Mitchell-Malm kertoo samalla olevansa vakuuttunut, ketkä kolme ajajaa menettävät paikkansa Formula ykkösissä.

Mitchell-Malmin analyysi on suomalaisittain helpottava. Valtteri Bottas ei ole lähtijöiden joukossa.

Mitchell-Malmin mukaan Logan Sargeantin, Kevin Magnussenin ja Zhou Guanyun F1-urat päättyvät 2024 jälkeen ainakin toistaiseksi. He eivät kelpaa yhdellekään tiimille.

Uusista kuljettajista Kimi Antonelli on tulossa Mercedekselle ja Oliver Bearman Haasille. Jack Doohan saa puolestaan paikan Alpinelta.

Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat 2026 huomattavasti. Autoista tulee pienempikokoisia ja kuljettajat voivat pienentää siivekkeensä kokoa suoraan autosta. Voimayksiköistä löytyy tehoja enemmän.

Bottas ei tiedä vielä, ajaako hän 2026 vielä F1:ssä, mutta on muutoksista mielissään.

– Uudet säännöt ovat aina jännittäviä ja se tuo eri tiimeille uusia mahdollisuuksia. On kiva nähdä muutos, Bottas sanoi medialle torstaina Montrealissa.

– Pidän siitä, että autot ovat pienempiä. Se on pieni askel, mutta oikeaan suuntaan kuitenkin. Sama asia painon suhteen. Se on hyvä juttu, Bottas jatkaa.

Bottas korostaa pitävänsä myös hyvänä asiana, että tehoja löytyy autoista jatkossa enemmän sekä vapautta energian säästöön, mitä tulee kisataktiikoihin.

– Ainoa huoleni on auton yleinen suoritustaso sekä downforcen määrä. Olen kuullut, että pitoa olisi vähemmän, enkä tiedä paljoa, joten se pitää selvittää, Bottas toteaa.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Kanadan Montrealissa.

Lue myös: HIFK jyrähti MTV:n kohu-uutisesta

Kommentoi Facebookissa