Valtteri Bottaksen kehno putki vain jatkuu

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottas on ajanut Formula ykkösissä kahdeksan perättäistä pisteetöntä kisaa.

FORMULA 1 Valtteri Bottas ajoi Singaporen F1-kilpailussa maaliin yhdentenätoista. Aika-ajoissa alisuorittanut Bottas ei sinänsä huonoa kisaa ajanut, mutta Alfa Romeo -auton nopeus ei vain riittänyt parempaan tulokseen.

Bottas ajoi jo kahdeksannen perättäisen pisteettömän kisansa. Edellisen kerran hän on ollut pisteillä kesäkuussa ajetussa Kanadan Montrealin osakilpailussa, jossa sijoittui seitsemänneksi.

Kahdeksan pisteettömän kisan putki on siinä valossa hämmentävä, että kauden yhdeksässä ensimmäisessä kisassa Bottas ajoi seitsemässä pisteille. Alfa Romeo oli onnistunut talvella autonkehityksessään ja Bottas pystyi kokemuksellaan repimään kalustosta irti paljon.

Budjetin rajallisuus tuli kesällä vastaan. Isommilla talleilla on suuremmat resurssit, eikä Alfa Romeon taloudellinen kapasiteetti riitä tasapäiseen kilpailuun.

Viimeisessä kahdeksassa kisassa Alfa Romeo on saavuttanut yhden pisteen. Sen toi Zhou Guanyu syyskuun alussa Monzassa.

Silti Alfa Romeo on valmistajien pisteissä kuudentena. Tästä ansio kuuluu vahvan alkukauden ajaneelle Bottakselle.

Kuutostila valmistajien loppupisteissä ylittäisi ennakko-odotukset ja toisi Alfa Romeolle kymmeniä miljoonia euroja enemmän bonusrahaa, mihin talli ennen kauden oli varautunut. Bottaksen palkka maksaisi itsensä moninkertaisesti takaisin.

Bottaksella on Alfa Romeon kanssa sopimus voimassa myös ensi kaudesta. Sen kauden jälkeen Alfa Romeo lopettaa yhteistyönsä tallitoimintaa pyörittävän Sauberin kanssa. 2024 Alfa Romeo eli Sauber muuttunee F1:ssä Audi-talliksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sergio Perez voittoon – Valtteri Bottaksen synkkyys jatkuu

Kommentoi Facebookissa