Valtteri Bottaksen uskottavuus karisee entisestään – Mercedes kiistää hurjan huhun

Valtteri Bottaksella on sopimus Mercedes-tallin kanssa myös kaudelle 2021.

Valtteri Bottaksella on sopimus Mercedes-tallin kanssa myös kaudelle 2021. (Kuva AOP)

Mercedeksen nolot mokat renkaanvaihdossa pelastivat Valtteri Bottaksen häpeältä. George Russellin upea ajosuoritus karisutti kuitenkin Bottaksen uskottavuutta roimasti.

FORMULA 1 Valtteri Bottas on tänä vuonna joutunut kovan kritiikin kohteeksi Lewis Hamiltonin voitettua mestaruuden jälleen näytöstyyliin. Bottaksella ei ollut Mercedeksestään, sirkuksen parhaasta autosta huolimatta jakoa tallikaveriaan Hamiltonia vastaan.

Kausi on päättymässä Bottaksen osalta vieläkin tylymmin. Bahrainin Sakhirin lyhyen radan kilpailussa Bottas joutui aivan uuteen haasteeseen, kun Hamilton joutui koronavirustartunnan takia sivuun ja tilalle pestattiin Mercedeksen nuori suojatti George Russell.

Russell hävisi Bottakselle vielä aika-ajoissa, mutta vain täpärästi. Kilpailussa Russell ottikin Bottaksesta isäntämäisen otteen.

Bottas mokasi jälleen startissa. Hän oli myös kisavauhdissa Russellia hitaampi. Mikäli Mercedes ei olisi muninut rengasvaihdossaan, olisi Russell ajanut voittoon ja Bottas toiseksi.

Bottas olisi saanut seurata uuden tallikaverinsa voitonjuhlia aitiopaikalta. Se olisi ollut Bottakselle noloa.

Mercedeksen mokailu pelastikin Bottaksen täydelliseltä häpeältä. Mutta Sakhirissa tuli selväksi, ettei Russellia turhaan ole hehkutettu tulevaisuuden maailmanmestariksi.

Russell on testannut Mercedestä aiemminkin, mutta Bottaksella on autosta paljon enemmän kokemusta. Sakhirissa hämmästytti, kuinka nopeasti Russell sopeutui uuden autonsa puikkoihin ja pystyi kisavauhdissa tekemään eroa Bottakseen.

Bottaksen kauden paras saavutus oli jatkosopimus Mercedekselle 2021. Yksi vuosi tulee ainakin sopimuksen perusteella lisää, mutta vuoden kuluttua hänen F1-uransa voi hyvinkin päättyä, jos otteet eivät kohene.

Hamilton ei ole tehnyt Mercedeksen kanssa jatkosopimusta. Ei olisikaan mahdotonta, että Russell ottaisi ensi vuonna Hamiltonin paikan.

Tai sitten Mercedes tekee tylyn ratkaisun ja vaihtaa Bottaksen Russelliin. F1-sarjassa tylyt ratkaisut ovat tavallisia, kuten Kimi Räikkönen 2009 koki Ferrarilla.

Mercedes-pomo Toto Wolff tyrmäsi väitteen Bahrainissa sunnuntaina.

– George on Williamsin kuski, ja hänellä on sopimus Williamsin kanssa. Meidän kaksikkomme on Valtteri ja Lewis. Olisi mielenkiintoista nähdä heidät molemmat (Russell ja Hamilton) tiimissä. Siitä tulisi ehkä varsin villiä meidän kaikkien kannalta, mutta ehkä niin tapahtuu tulevaisuudessa, Wolff kommentoi GPFans-sivuston mukaan.

Juttuvinkki: Niki Laudan uskomaton tarina saatiin kansien väliin

Bottas myönsi kisan jälkeen, että Russellin vaikuttava esitys sai hänet näyttämään varsin huonolta. Hänen mukaansa se ei kuitenkaan kerro koko totuutta.

– Jos ei tiedä asiasta enempää, näytin täydeltä hölmöltä. Se ei ole kivaa. Mutta asiasta enemmän tietävät ihmiset ymmärtävät, kuinka tulos olisi voinut olla toisenlainen. Siinä suhteessa kisa oli huono minulle, koska ihmisten on helppo sanoa, että uusi kaveri tuli ja voitti tallissa vuosia olleen. Se ei ole ihanteellista, Bottas sanoi.

Bottas painotti ottaneensa Russellia kiinni kovilla renkailla, ennen Mercedeksen varikkosekoilua.

– Tiesin, että ensimmäisellä stintillä keskikovilla renkailla on tärkeää olla kärjessä. Oli siis valitettavaa menettää johto, mutta toisen stintin aikana saavutin häntä (Russell) ihan mukavasti.

Edessä olisi saattanut olla tiukka voittotaisto.

– Tiesin, että kaikki on vielä pelissä ja että luvassa on hyvä taisto. Hän (Russell) ajoi tietenkin virheittä, mutta kisa oli vielä kesken, Bottas ilmoitti.

F1-kauden päätöskilpailu ajetaan ensi sunnuntaina Abu Dhabissa. Siellä Bottaksella on mahdollisuus kasvojenpesuun.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yllätysvoittaja F1-kilpailussa – Valtteri Bottaksen itsenäisyyspäivä täyttä tuskaa

Kommentoi Facebookissa