Valtteri Bottaksen vauhti kateissa aika-ajoissa

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottas starttaa Bakun F1-kilpailuun vasta 15. ruudusta.

FORMULA 1 Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc ajoi paalupaikalle Bakun haastavalla katuradalla ajettavan Azerbaidzhanin F1-kilpailun aika-ajoissa. Leclerc onnistui viimeisellä nopealla kierroksellaan loistavasti päihittäen toiseen ruutuun ajaneen Red Bullin Sergio Perezin lähes kolmella kymmenyksellä.

Red Bullin Max Verstappen lukeutui aika-ajojen pettymyksiin. Hän jäi kolmanneksi hävittyään Perezille 65 tuhannesosalla.

Leclercin tallikaveri Carlos Sainz oli tuloksissa neljäs. Mercedeksen George Russell oli viides, Alpha Taurin Pierre Gasly kuudes ja Mercedeksen Lewis Hamilton vasta seitsemäs.

Valtteri Bottakselle aika-ajo tuotti ison pettymyksen. Hän selviytyi vain täpärästi toiselle aika-ajojaksolle, jolla jäi viimeiseksi. Bottas starttaa 15. ruudusta.

Bottaksen osalta aika-ajo meni piloille keltaisten lippujen takia, mutta hänen vauhtinsa ei missään vaiheessa vakuuttanut. Noloa oli, että Bottas hävisi kiinalaistallikaverilleen Zhou Guanyulle, joka oli tuloksissa 14:s.

Leclerc lähtee sunnuntaina kuromaan Verstappenin etumatkaa MM-taulukossa. Verstappen on kärjessä yhdeksän pistettä Leclercia edellä.

Bakun F1-kilpailussa on useasti nähty romurallia. Yllätyksiä voikin olla luvassa sunnuntaina kello 14 alkavassa kisassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä ällistyttää kisasta toiseen – paineensietokyky kovalla tasolla

Kommentoi Facebookissa