Valtteri Bottas ei yltänyt pisteille Monacossa – yhä nollakerhossa

Valtteri Bottas oli Monacon F1-kisassa 13:s. (Kuva Sauber)

Charles Leclerc toi Ferrarille voiton Monacossa. Valtteri Bottaksen sijoitus oli 13:s.

FORMULA 1 Ferrarin Charles Leclerc voitti sunnuntaina ajetun Monacon F1-kilpailun. Voitto oli Leclercille hänen uransa ensimmäinen kotiradallaan.

Leclerc lähti kisaan paalupaikalta. Hän hallitsi kilpailua alusta loppuun.

McLarenin Oscar Piastri oli kisan kakkonen ja Leclercin tallikaveri Carlos Sainz kolmas. Sainz joutui myös heti alussa keskeyttämään, mutta punainen lippu pelasti lopulta espanjalaisen kisan ja hän pääsi lähtemään sittenkin matkaan kolmannesta ruudusta. Piastrista hän ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa ohi.

Red Bullin Max Verstappenilla oli suorastaan nöyryyttävä kisa. Hän lähti liikkeelle kuudennesta ruudusta ja ajeli sillä sijoituksella maaliin asti. Hollantilainen kaipaili jo välillä tyynyäkin autoonsa.

Sauberin Valtteri Bottas oli jälleen vain ”osallistumassa”. Bottas oli 13:s, eikä saanut MM-pisteitä. Suomalainen ohitettiin kaksi kertaa kierroksella.

Sauber päätti lähteä kisaan medium-renkailla, mutta kisa meni heti alussa punaisen lipun takia poikki ja edessä oli uusintastartti.

– Yritimme etsiä mahdollisuuksia Meillä kävi vähän huono onni rengasvalinnan kanssa punaisen lipun takia ja softeilla lähteneet saivat siitä hyötyä. Yritimme silti kaikkemme, Bottas kertasi F1-sarjan haastattelussa.

Monaco on kapea katurata ja ohittaminen on käytännössä lähes mahdotonta.

– Sen jälkeen sitten kaikki hyppäsivät vain Alonso-junan kyytiin. Se oli aika hidasta menoa, mutta minkäs teet, Bottas naurahti.

Bottas ei ole tällä kaudella saavuttanut yhtään pistettä. Hänen tallinsa Sauber jatkaa ainoana tiiminä nollakerhossa.

Leclerc oli todella onnellinen. Voitto legendaarisella katuradalla on jotain, mistä jokainen kuski haaveilee.

– Tunne on nyt todella ainutlaatuinen, Leclerc sanoi.

– Tässä on muutamakin eri asia. Ensinnäkin tietysti tämä on kotikisani. Toiseksi minulla on ollut tähän aiemmin kaksi mahdollisuutta, jotka olen menettänyt. Ne johtuivat asioista, joihin minulla ei ollut mitään valtaa, Leclerc muistutti.

Leclercin mukaan Monacon voitto nousee hänen arvoasteikossaan tosi korkealle.

– Monacon F1-kisan voittaminen on ollut minulle se ultimaattinen unelma heti maailmanmestaruuden voittamisen jälkeen.

Lue myös: Lukas Hradecky on Saksan tuplamestari

Kommentoi Facebookissa