Valtteri Bottas epäonnistui pahasti – palaute sen mukaista

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas on saanut Monzan heikosta kisasuorituksestaan negatiivisen palautevyöryn.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksen osalta Monzan F1-kilpailu oli suoranainen kärsimysnäytelmä. Bottaksen startti meni täysin pieleen ja kisan alussa hän valitteli radiossa autonsa ja renkaidensa epäkuntoisuutta, vaikka tallin mukaan vikoja ei ollut.

Sirkuksen parhaalla autolla Mercedeksellä kisaava Bottas ajoi maaliin viidentenä. Vaikka kisa oli turva-autovisiitin sekä uusintastartin takia poikkeuksellinen, voi Bottaksen arvioida suoriutuneen huonosti. Hän ei kyennyt ohittamaan hitaammilla autoilla ajaneita kuljettajia, kuten esimerkiksi McLarenin Lando Norrisia.

Lewis Hamilton meni varikolle väärään aikaan ja sai kymmenen sekunnin stop and go -rangaistuksen. Bottas ei kyennyt tilannetta kuitenkaan hyödyntämään, vaikka voittoa hänelle suorastaan tarjottiin.

Arvostettu F1-toimittaja Peter Windsor lyttäsi Youtube-kanavallaan Bottaksen esityksen.

– Sitä olisi odottanut, että Valtteri Bottas olisi voittanut tämän kisan. Tämän vuoksi Mercedes on palkannut hänet. Jos Lewisilla on ongelma, olisi Valtterin voitettava tällainen kisa. No, hän ei voittanut. Hänen avauskierroksensa olivat surkeimpia, hitaimpia ja hengettömimpiä, joita olen nähnyt pitkään aikaan, Windsor täräytti suoraan sävyyn.

Juttuvinkki: Vuoden roskakuskiksi valittu Keke voitti maailmanmestaruuden – Suomikin muuttui

Myös Planetf1-sivusto katsoi Bottaksen epäonnistuneen pahasti.

– On vaikea nähdä tämä kisa muuna kuin menetettynä mahdollisuutena Bottaksen kannalta. Lewis Hamilton ei jää useasti palkintopallin ulkopuolella, ja Bottas ei pystynyt käyttämään tilannetta hyödykseen, sivustolla arvioitiin.

Bottas kykeni kuromaan Hamiltonin etumatkaa vain kolmella pisteellä. Hamilton johtaa sarjaa nyt 47 pisteen erolla toisena olevaan Bottakseen.

Tällä kaudella Bottas on ajanut vain yhden todella onnistuneen kilpailun voitettuaan Itävallassa ajetun kauden avauskilpailun. Sen jälkeen hän on kulkenut pettymyksestä toiseen.

Kaudesta on ajettu nyt kahdeksan kilpailua. Yhdeksän kilpailua on vielä ajamatta, mutta on vaikea nähdä, että Bottas nykyvireessään voisi Hamiltonia mestaruustaistossa haastaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Monzan voitto ei tullut pelkällä tuurilla – F1-lupauksen uralla hämmästyttävä käänne

Kommentoi Facebookissa