Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä – Kimi Räikkösen tilanne mysteeri

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

Williams vahvisti Valtteri Bottaksen korvaajaksi povatun George Russellin jatkon tallissa 2021, mikä käytännössä varmistaa suomalaisen sopimuksen Mersulla.

FORMULA 1 Mercedes on päättänyt jatkaa Formula ykkösten tehdastallinsa toimintaa ainakin vielä kaudella 2021. Luotettavien lähteiden mukaan myös Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas jatkavat tallin kuskeina.

Mercedeksen odotetaan vahvistavan kuljettajasopimuksensa pian. Kun Bottas jatkaa Mercedeksellä, joutuu Mercedeksen suojatteihin lukeutuva brittilupaus George Russell vielä odottamaan mahdollisuuttaan.

Williamsilla ajava Russell on nyt tehnyt oman ratkaisunsa. Hän kertoi Unkarissa tehneensä jatkosopimuksen englantilaistallin kanssa.

– George Russell vahvistaa, että hän jää Williamsille kaudeksi 2021. Ei mahdollisuutta mennä Mercedeksellä, kun Bottaksen odotetaan tekevän jatkosopimuksen, F1-toimittaja Chris Medland kirjoittaa asiasta Twitterissä.

Williams vahvisti keskiviikkona Russellin ja Nicholas Latifin jatkavan tallin kisakuskeina kaudella 2021. Ensimmäistä kauttaan Formula ykkösissä ajava Latifi lunastaa jatkonsa sponsorirahoituksensa turvin.

Juttuvinkki: Lewis Hamilton tuhosi Heikki Kovalaisen F1-uran

Formula ykkösissä on ajanut suomalaisia joka vuosi kaudesta 1989 lähtien. Putki jatkuu siis 2021, kun Bottas jatkaa Mercedeksellä.

Kimi Räikkösen ura F1:ssä saattaa päättyä tähän kauteen. Kimin sopimus Alfa Romeon kanssa on katkolla tämän kauden päätyttyä.

Alfa Romeo ei ole edes vahvistanut jatkavansa ensi vuonna F1:ssä. Tallin rahoitus riippuu Fiat-konsernin päätöksistä.

Räikkönen täyttää lokakuussa 41 vuotta. Viime vuosikymmeninä vain Michael Schumacher on kilpaillut F1:ssä korkeammassa iässä. Schumacher ajoi viimeisen kautensa 2012 oltuaan tuolloin 43-vuotias.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ferrari kyntää syvällä – käsittämätöntä alisuorittamista

Kommentoi Facebookissa