Valtteri Bottas starttaa paalupaikalta – ohitti Kimi Räikkösen

Valtteri Bottas kilpailee Mercedeksellä (Kuva LAT Images)

Valtteri Bottas kilpailee Mercedeksellä. (Kuva LAT Images)

Valtteri Bottas ajoi Mexico Cityssa paalupaikalle ja ohitti kaikkien aikojen paalupaikkatilastossa Kimi Räikkösen.

FORMULA 1 Mercedeksen Valtteri Bottas yllätti lauantaina ajettuaan paalupaikalle Meksikon F1-kilpailuun. Bottas ei lähtenyt aika-ajoihin ykkössuosikkina, mutta ajoi paaluun oikeuttavan ajan jo ensimmäisellä vedollaan aika-ajofinaalissa.

– Se ensimmäinen kierrokseni aika-ajofinaalissa oli todella mahtava. En ihan pystynyt enää siihen toisella vedollani, mutta tuntuuhan tämä tietysti hienolta. Se oli varmasti yksi parhaista kierroksistani, Bottas sanoi F1:n tv-haastattelussa

Samalla syntyi suomalaista F1-historiaa, sillä Valtteri Bottas ohitti paalupaikkojen määrässä Kimi Räikkösen. Bottas on ajanut urallaan 19 ja Räikkönen 18 paalupaikkaa.

Mercedes miehitti eturivin Lewis Hamiltonin ajettua toiseen ruutuun. Red Bull -kuskeista Max Verstappen jäi kolmanneksi ja Sergio Perez neljänneksi.

– Valtteri teki ihan mahtavaa työtä. Olen niin ylpeä Valtterista, Hamilton kiitteli.

Kisassa Bottas joutunee turvaamaan Hamiltonin asemia, sillä Hamilton taistelee kuljettajien mestaruudesta Verstappenia vastaan. Tallimääräyksiä lienee luvassa.

Kimi Räikkönen yllätti hänkin aika-ajoissa ajettuaan 12:nneksi nopeimman ajan. Muiden kuljettajien lähtöruuturangaistukset nostavat Kimin 10. ruutuun.

Tuttuun tyyliinsä Räikkönen ei alkanut liikaa juhlia kauden parasta sijoitustaan aika-ajossa.

– Voimme olla tyytyväisiä tämän päivän tulokseen. Tämä oli paras aika-ajoni tällä kaudella. Olisi voinut olla hieman parempi tai hieman huonompi, yhden sijan enemmän tai yhden sijan vähemmän, joten kokonaisuutena se on ok, Räikkönen ilmoitti Alfa Romeon tiedotteessa.

Meksikon F1-kilpailu alkaa kello 21 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottakselta vaatimaton kisa – heikkous tuli esille

Kommentoi Facebookissa