Vanha arvokuljetusryöstön yritys aktiiviseen tutkintaan – poliisi kaipaa vihjeitä naamioituneista

Teko on ollut erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan.

Teko on ollut erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan. (Kuva Poliisi)

Pakomatkan aikana ryöstäjät ampuivat poliisia kohti sekä levittivät pakoautosta tielle piikkejä.

ARVOKULJETUS Poliisi on ottanut aktiivitutkintaan vanhan arvokuljetusryöstön yrityksen Turussa. Neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon päivällä 5.8.2002 Vanhan Tampereentien Prisman pihalla.

Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chevrolet Chevy Van -merkkisellä autolla. Poliisipartio ajoi ryöstäjiä vastaan Maunu Tavastin kadulla ja kääntyi heidän peräänsä. Pakomatkan aikana ryöstäjät ampuivat poliisia kohti sekä levittivät pakoautosta tielle ajoesteitä ja piikkejä.

Poliisit menettivät näköyhteyden pakoautoon Polttolaitoksenkadulla. Pakoauto Chevrolet Chevy Van löytyi palaneena läheiseltä pururadalta Hevoskadun päästä. Tämän jälkeen tekijät pakenivat paikalta.

Poliisi tutkii juttua törkeän ryöstön yrityksenä ja kahtena murhan yrityksenä, asianomistajat ovat poliisimiehiä. Tapahtuma on ollut poikkeuksellinen Suomen rikoshistoriassa. Teko on ollut suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu. Teko on ollut myös erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan.

Poliisi pyytää, jos jollain on jotain tietoa tapahtuneesta, ottamaan yhteyttä joko sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 449 142.

Lue myös: Törkeästä ryöstöstä etsintäkuulutetut saatiin kiinni – yleisövihjeillä oli suuri merkitys

Kommentoi Facebookissa