Vanha mies ajoi väärästä rampista moottoritielle – vikasuuntaan ajaminen aiheutti kolareita

Noin 80-vuotias mies ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useita kilometrejä.

Noin 80-vuotias mies ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useita kilometrejä. (Kuvituskuva Fotolia)

Iäkkään kuljettajan harhautumista seurasi liikenneonnettomuuksia moottoritiellä.

LIIKENNETURVALLISUUS Kemi-Tornion välisellä moottoritiellä tapahtui 14.10.2021 aamulla klo 7.00 jälkeen useita liikenneonnettomuuksia, joiden johdosta henkilöitä vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Tilanne sai alkunsa, kun noin 80-vuotias mieshenkilö oli autonsa kanssa harhautunut moottoritielle väärästä rampista ja lähtenyt ajamaan Tornion suuntaan vasten liikennettä. Hän ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useita kilometrejä, kun Keminmaan teollisuuskylän kohdalla ollut poliisipartio oli nähnyt tilanteen.

Partio oli lähtenyt tavoittamaan harhautunutta kuljettajaa, mutta ennen pysäytystoimia kuljettaja ehti törmätä puolittaisella nokkakolarilla Tornion suunnasta tulleeseen autoilijaan. Onnettomuuspaikka on noin kilometrin verran Rovaniemen rampista Tornion suuntaan. Törmäys aiheutti liikenteen pysäyttämisen molemmista suunnista. Pysähtymisestä aiheutuneessa jonossa tapahtui vielä erillinen peräänajo.

Molemmissa törmäyksissä osallisena olleet neljä kuljettajaa vietiin paikalta sairaalaan tarkastettavaksi. Ilmeisesti vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin. Törmäysten lisäksi liukkaudesta johtuen yksi autoilija suistui katolleen ojaan liikennevahinkopaikan lähettyvillä ja myös hänet toimitettiin sairaalaan tarkastukseen.

Paikalla tilannejohtajana ollut poliisi kertoi, että tie oli jäinen ja erittäin liukas. Hänen mukaansa useat autoilijat eivät olleet huomioineet ajokeliä, vaan olivat liikkeellä turhan reippaalla nopeudella. Poliisi muistuttaakin, kuinka yön jäljiltä tie saattaa olla vielä jäässä ja erittäin liukas. Keliolosuhteiden kanssa täytyy olla erityisen tarkkana ja sopeuttaa ajonopeudet sen mukaan.

Lue myös: Rekan nuppi ajautui vastaantulevalle kaistalle ja auton keulaan – henkilöautossa yksin ollut mies menehtyi

Kommentoi Facebookissa