Vanhukselta varastettiin pankkikortteja taksimatkan päätteeksi – taksikuski huijasi tuttavansa kanssa

Taksikuskin mukana vanhuksen asunnolle saapui tämän aiemmin näkemä mies.

Taksikuskin mukana vanhuksen asunnolle saapui tämän aiemmin näkemä mies. (Kuvituskuva Anne Anttila)

Miehet kertoivat tarvitsevansa pankki- ja luottokortit, jotta voivat käydä suorittamassa maksun auton maksupäätteellä.

VARKAUS Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapausta, jossa espoolaiselta vanhukselta varastettiin pankki- ja luottokortit taksimatkan päätteeksi 5.2. Vanhus oli kauppareissun päätteeksi tilannut taksin kotiin Espoon keskuksessa.

Vanhus oli taksiin noustessaan nähnyt taksikuskin juttelevan toisen henkilön kanssa. Taksimatkan päättyessä hän maksoi matkan käteisellä. Noin puoli tuntia kotiinpaluun jälkeen vanhukselle soitti taksipalvelun työntekijäksi esittäytynyt henkilö, joka kertoi, että aiempaa maksua ei olekaan hyväksytty ja että maksu tullaan perimään häneltä kotoa.

Taksikuskin mukana vanhuksen asunnolle saapui tämän aiemmin näkemä mies. He kertoivat tarvitsevansa vanhuksen pankki- ja luottokortit, jotta voivat käydä suorittamassa maksun auton maksupäätteellä. Vanhus antoi kortit miehille, jotka eivät koskaan palanneet korttien kanssa.

Vanhus ymmärsi pian tulleensa huijatuksi, soitti hätäkeskukseen ja sai nopeasti suljettua kortit.

− Omaa pankkikorttia tai muita pankkitietoja ei tulisi antaa toisen haltuun, jos ei voi itse valvoa niiden vastuullista käyttöä. Onneksi tämän tapauksen vanhus huomasi huijauksen nopeasti ja reagoi tilanteeseen oikealla tavalla eli sulkemalla kortit välittömästi ja tekemällä asiasta rikosilmoituksen, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

Poliisi tutkii tapahtunutta varkautena.

Lue myös: Taksien hinnat nousivat ja asiakkaiden turvallisuudentunne heikentyi – ”Huolet ovat olleet aiheellisia”

Kommentoi Facebookissa