Vankiloissa on viikonloppuna avoimet ovet – tosin vain yleisölle

Viikonlopun aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua vankiloihin ja muihin rikosseuraamusalan toimitiloihin.

Viikonlopun aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua vankiloihin ja muihin rikosseuraamusalan toimitiloihin. (Kuvituskuva Fotolia)

Rikosseuraamusvirasto esittelee juhlavuoden kunniaksi toimintaansa ympäri Suomea.

SUOMI 100 Rikosseuraamusalaan voi nyt tutustua laajasti elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.−26.8.2017. Viikonlopun aikana ovet ovat avoinna yleisölle neljässä vankilassa Ylitorniossa, Mikkelissä, Kylmäkoskella ja Hämeenlinnassa sekä yhdyskuntaseuraamustoimistoissa Tampereella ja Mikkelissä.

Myös Joensuussa esitellään rikosseuraamusalan toimintaa vankilatuotemyymälän yhteydessä. Päätapahtuma järjestetään Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa Vantaalla lauantaina 26.8.2017 klo 10−16.

Viikonlopun aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua vankiloihin ja muihin rikosseuraamusalan toimitiloihin sekä kuulla laitoksen virkamiehiltä muun muassa, millaista on työ vankilassa ja mitä ovat yhdyskuntaseuraamukset.

Ohjelmassa on tietoiskuja ajankohtaisista aiheista ja useissa tapahtumissa on mukana vankilakoira sekä mahdollisuus ostaa vankien valmistamia vankilatuotteita. Tavoitteena on kertoa rikosseuraamuksista ja toimialasta laajasti sekä lisätä tunnettuuttamme kansalaisten keskuudessa.

Avoimilla ovilla juhlistetaan keskitetyn vankeinhoidon 150-vuotisjuhlavuotta. Keskitetyn vankeinhoidon katsotaan alkaneen 24.5.1867, kun ensimmäinen valtakunnallinen vankeinhoidon tarkastaja Adolf Grotenfelt astui virkaansa.

Myös muissa oikeushallinnon virastoissa, kuten oikeusministeriössä ja Korkeimmassa oikeudessa, järjestetään avoimet ovet yleisölle lauantaina 26.8. Nämä kaikki tapahtumat ovat myös osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppua, jolloin koko Suomessa ja eri puolilla maailmaa järjestetään paljon juhlavuoteen sidottua ohjelmaa.

Kommentoi Facebookissa