VAR-tuomiot masensivat HJK:n – Real Betisin tähtivalmentaja antoi tunnustusta

Real Betis voitti HJK:n Eurooppa-liigassa maalein 2-0. (Kuva AOP)

Real Betis kukisti HJK:n Eurooppa-liigassa maalein 2-0, vaikka oli yllättävissäkin vaikeuksissa. Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini vakuutteli, ettei HJK:ta aliarvioitu.

JALKAPALLO HJK aloitti urakkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa torstai-iltana kohtaamalla Espanjan huippuseuran, sevillalaisen Real Betisin Töölössä. Odotetusti Real Betis otti voiton pelin päätyttyä 2-0.

HJK pelasi kymmeniä miljoonia euroja suuremmalla pelaajabudjetilla operoivaa Betisiä vastaan kuitenkin väkevästi. Paikkoja HJK:lla olisi ollut jopa ottelun voittoon.

HJK aloitti ottelun pirteästi ja jopa hallitsi peliä ensimmäiset 25 minuuttia. Avausjakson lopulla HJK sai kirvelevän tuomion VAR-videotarkastuksesta, kun sieltä löydettiin rike ja pallo vietiin pilkulle. Willian Jose maalasi Betisin rankkarista johtoon.

Toisella jaksolla HJK jatkoi hyviä otteitaan, mutta toisaalta Real Betisin parempi yksilötaito tuli selväksi. Ottelun 64. minuutilla syntyi lopullinen ratkaisu, kun Willian Jose käytti HJK-puolustuksen sekoilun hyväkseen ja teki illan toisen maalinsa.

Malik Abubakari ehti jo huudattaa Töölön stadionia 1-2-kavennuksellaan, mutta VAR puuttui jälleen peliin. Tilanne todettiin paitsioksi ja maali hylättiin.

Real Betisille ilta oli kaikkea muuta kuin helppo. Merkittävän valmentajauran tehnyt Betisin valmentaja Manuel Pellegrini korostikin vaikeaa haastetta mainiten Töölön stadionin tekonurmen useampaan kertaan.

– Oli tärkeää voittaa tämä peli, joka pelattiin vaikeissa olosuhteissa. Tekonurmi oli hankala, kuten jo aiemminkin sanoin, Pellegrini totesi.

Pellegrini korosti, ettei pitänyt voittoa Helsingistä itsestäänselvyytenä, vaikka hänen joukkueensa pelaajabudjetti on noin 47 miljoonaa euroa suurempi HJK:n vastaavaan verrattuna.

– Sanoin eilen, että emme ole ennakkosuosikkeja. Oli tärkeää ottaa voitto tässä hyvin hankalassa pelissä. Tämä oli erittäin tärkeä voitto.

Pellegrini myös vakuutteli, ettei HJK:ta aliarvioitu.

– HJK ei tuonut yllätyksiä. Tiesimme, että HJK on hyvä joukkue. Vahva joukkue. Emme missään nimessä lähteneet ylimielisinä otteluun.

Betisin kannalta ottelun alku oli haastava. Joukkueen tähtipelaaja Juanmi loukkaantui jo viiden minuutin jälkeen. Hänet kannettiin kentältä paareilla.

– Ensimmäiset 25 minuuttia olivat meille vaikeita. Tähän varmasti vaikutti Juanmin loukkaantuminen, HJK:n hyvä pelaaminen sekä tekonurmi, Pellegrini sanoi.

Willian Jose teki Betisin molemmat maalit. Se oli Pellegrinille helpotus.

– On tietysti positiivinen asia, että pelaaja tekee kaksi maalia. Willian Jose oli tärkeässä roolissa viime kaudella. Viime viikot hänellä oli hieman hankalaa, joten olen erittäin tyytyväinen, että nyt hänelle tuli onnistumisia.

Lohkon toisessa ottelussa nähtiin yllätys, kun Ludogorets voitti Bulgariassa Razgradissa AS Roman maalein 2-1. HJK kohtaa AS Roman ensi torstaina Roomassa.

Teksti Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: Suomalaisilla karu alku Mestareiden liigassa

Kommentoi Facebookissa