Varusmies sai ampumaharjoituksessa osuman päähänsä – vakavasti loukkaantunut menehtyi sairaalassa

Kainuun prikaatin varusmies loukkaantui ampumaharjoituksessa ja menehtyi sairaalassa. (Kuvituskuva Fotolia)

Ampumaradalla oli 27 varusmiestä harjoittelemassa rynnäkkökivääriammuntaa kouluttajan johdolla.

VARUSMIEHET Poliisi kertoo, kuinka Kainuun prikaatin ampumaharjoituksessa Hoikanportin ampumaradalla tapahtui 3. marraskuuta aamukymmeneltä vahingonlaukaus, jonka johdosta varusmies sai vakavia vammoja päähänsä. Hän menehtyi myöhemmin iltapäivällä vammoihinsa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Ampumaradalla oli 27 varusmiestä harjoittelemassa rynnäkkökivääriammuntaa henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla. Ennen vahingonlaukausta oli ammuttu kohdistuslaukaukset. Varsinainen ampumaharjoitus oli alkamassa ja aseet oli ladattu patruunoilla, kun tuntemattomasta syystä varusmiehen oma rynnäkkökivääri laukesi seurauksella, että luoti osui hänen päähänsä.

Varusmies sai välittömästi ensiapua palveluskavereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä. Hänet kuljetettiin hoitoon Kainuun keskussairaalaan, josta edelleen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan ammunta oli järjestetty ohjeiden ja määräysten mukaisesti, eikä ennen vahinkoa tapahtunut mitään poikkeavaa. Muut radalla olijat, vieruskaverit mukaan lukien, keskittyivät omaan suoritukseensa ja havahtuivat tilanteeseen vasta, kun rynnäkkökivääri laukesi. Kouluttaja oli ampujien takana eikä hänkään huomannut tavallisuudesta poikkeavaa.

Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkintaa sekä puhuttanut paikalla olleita henkilöitä. Asiassa ei epäillä ketään rikoksesta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä, muun muassa rynnäkkökivääri lähetetään aseteknisiin tutkimuksiin aseen teknisen kunnon selvittämiseksi.

Lue myös: Varusmiespalvelusta ennen kannattaa kuntoilla – ”Lisää todennäköisyyttä saada palveluskelpoisuusluokaksi A”

Kommentoi Facebookissa