Vauhdilla rinnettä laskenut mies teki väistöliikkeen – kokenut laskettelija kaatui ja menehtyi

Onnettomuuspaikka on ollut kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa.

Onnettomuuspaikka on ollut kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa. (Kuva Jani Kärppä)

Kypärää ja selkäpanssaria käyttänyt mies on tuntenut Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.

ONNETTOMUUS Pyhätunturilla Pelkosenniemellä sattui 11.2.2020 iltapäivällä laskettelijan kuolemaan johtanut lasketteluonnettomuus. Lasketteluonnettomuudessa menehtyi pääkaupunkiseudulla asunut iäkäs mieshenkilö. Mies on ollut kokenut laskettelija, joka on tuntenut Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.

Onnettomuuspaikka on ollut kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa. Toinen rinteistä on normaalisti rinnekoneella ylläpidetty rinne, ja toinen on luonnonlumirinne.

Mies on laskenut alas hoidettua rinnettä ja hänen laskunopeutensa on ollut edellä samassa rinteessä alempana lasketelleita nopeampi. Rinteessä on syntynyt ohitustilanne, jossa takaa tullut mies on tuntemattomasta syystä ajautunut liian lähelle edessään mennyttä laskettelijaa ja joutunut sen vuoksi tekemään väistöliikkeen luonnonlumirinteen puolelle.

Luonnonlumirinteessä mies on menettänyt laskunsa hallinnan ja kaatunut, pyörien osin ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas. Paikalla samalla rinnealueella olleet henkilöt ovat hälyttäneet välittömästi apua ja menneet auttamaan miestä. Ensiavusta huolimatta mies oli menehtynyt tapahtumapaikalle.

Mies on käyttänyt lasketellessaan asianmukaisia suojavarusteita, muun muassa kypärää ja selkäpanssaria. Sää onnettomuuspäivänä on ollut pilvinen ja tunturin yläosasta sumuinen. Säällä ei katsota olleen vaikutusta rinnealueen alaosassa tapahtuneeseen onnettomuuteen.

Poliisi pitää tapahtumien kulkua selvitettynä. Kellään muulla rinteessä olleella laskettelijalla ei katsota olevan vastuuta onnettomuuden tapahtumissa. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn tutkintana.

Lue myös: Talvilomakauden tapaturmapiikki näkyy vakuutusyhtiössä – rinteessä, jäällä ja laduilla sattuu paljon onnettomuuksia

Kommentoi Facebookissa