Veikkausliigan runkosarja paketissa – HJK:n mestaruusjuna karkaamassa

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Veikkausliiga jatkuu syyskuussa kahdessa eri sarjassa. Mestari todennäköisesti vaihtuu.

JALKAPALLO Veikkausliigan 22 kierroksen runkosarja vietiin päätökseen sunnuntaina. Viimeisissä otteluissa IFK Mariehamn voitti FC Lahden vieraissa 1-0 ja HJK jäi kotiottelussaan tasapeliin RoPSin kanssa.

IFK Mariehamnille voitto toi paikan ylempään loppusarjaan eli Mestaruussarjaan. FC Lahti joutui puolestaan alempaan loppusarjaan eli Haastajasarjaan.

Mestaruussarjassa jatkaa kuusi parasta, jotka pelaavat yksinkertaisen kierroksen. FC Inter lähtee johtoasemasta 42 pisteellään. KuPSilla ja FC Ilveksellä pisteitä on 40. HJK ja ja FC Honka ovat pitkällä takamatkalla 34 pisteessä ja IFK Mariehamnilla pisteitä on 31.

Jaossa on vain 15 pistettä. Tällä hetkellä näyttää aika todennäköiseltä, ettei HJK tule mestaruuttaan uusimaan.

SJK ja FC Lahti aloittavat haastajasarjan 28 pisteestä. HIFK:lla pisteitä on 26 ja RoPSilla 24. KPV:llä on 16 ja VPS:llä 15 pistettä.

Haastajasarjassa jumboksi jäänyt putoaa Ykköseen, josta tilalle Veikkausliigaan todennäköisesti nousee Valkeakosken Haka. Toiseksi viimeiseksi jäänyt joutuu karsimaan sarjapaikastaan vastustajan ollessa todennäköisesti TPS.

Haastajasarjan voittaja pääsee vielä pudotuspeleihin taistelemaan paikasta Eurooppa-liigaan. Siellä vastaan tulee Mestaruussarjan nelonen.

Mestaruussarjassa viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisensa ja otteluparien voittajat sen jälkeen. Lopuksi pudotuspelien voittaja kohtaa Mestaruussarjan pronssijoukkueen tämän ottelun voittajan päästessä Eurooppa-liigaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valmentajapotkuista ei mitään apua – SJK tipahti paremmasta loppusarjasta

Kommentoi Facebookissa